Introductie

Kinderboerderij en Zorgboerderij Oosterhoeve is een plek waar veel mensen graag komen. De boerderij is gelegen aan recreatieplas de Oosterplas. Op de kinderboerderij wonen diverse aaibare dieren en er is een speeltuintje aanwezig. Daarnaast is er een kabouterbos, waar voornamelijk voor peuters en kleuters veel is te zien en te ontdekken. Behalve donkere hoekjes en insecten, zijn hier ook in de bomen en op de paden kabouters van steen te vinden. Door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd en is er een natuur- en milieu educatiecentrum aanwezig op Kinderboerderij en Zorgboerderij Oosterhoeve.

Ga naar de website van Kinderboerderij & Zorgboerderij Oosterhoeve

Historie en populariteit

Kinderboerderij en Zorgboerderij Oosterhoeve bestaat alweer tientallen jaren en heeft door de jaren heen diverse verbouwingen ondergaan. Tijdens de laatste modernisering is een nieuw pand gebouwd voor Natuur en Milieu Educatie. De Oosterhoeve is een geliefde plek voor vele soorten mensen. Kantoormensen, recreanten en scholen, maar ook mensen uit zorginstellingen en leerlingen van het bijzonder onderwijs mag Kinderboerderij en Zorgboerderij Oosterhoeve jaarlijks verwelkomen.

Locatie

Kinderboerderij en Zorgboerderij Oosterhoeve is gelegen in ‘s-Hertogenbosch, provincie Noord-Brabant. Deze stad is prima bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Kinderboerderij en Zorgboerderij Oosterhoeve is populair bij vele soorten recreanten. Kantoormensen maken graag een ommetje tijdens de pauze, mensen uit de buurt komen hier graag een paar uurtjes ontspannen en genieten van de dieren en de natuur. Maar ook dagjesmensen en schoolklassen bezoeken regelmatig de boerderij. Er zijn diverse scholen die een eigen schooltuin hebben op de boerderij, zodat leerlingen wekelijks kunnen tuinieren.

Jaarlijks worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd op de boerderij zoals schaapscheren, paaseieren zoeken, klusdagen, vilt maken, rommelmarkten en de Nationale Boomplantdag. De dieren, de speeltuin, de mooie natuur en de gunstige ligging nabij de Oosterplas, zorgen ervoor dat de Kinderboerderij en Zorgboerderij Oosterhoeve een gezellige en ontspannende plek is voor jong en oud.

Stats & tags


Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling