Introductie

Wie op zoek is naar een leuk dagje vol met trollen, kabouters, dieren en speeltuinen, brengt een bezoekje aan het Drentse dorpje Exloo. Want, in het hart van dit dorp is Kabouterland & Zoo gelegen. Stap in het reusachtige konijnenhol of roetsj via de grote glijbaan de speeltuin in. De Trollen leven in de Trollengrot en buiten in de wandeltuinen komen bezoekers echte dieren tegen zoals wasberen, uilen, stinkdieren, kangoeroes en reuzenschildpadden. Er is zodoende van alles te zien en te beleven in Kabouterland, zowel voor jong als oud.

Ga naar de website van Kabouterland

Historie en populariteit

Wim Al, directeur van Kabouterland was ooit met een winkel begonnen. Hierin had hij zijn verzameling trollen en kabouters tentoongesteld. Hij merkte al vrij snel dat bezoekers niet kwamen om zijn producten te kopen, maar dat zij kwamen om zijn kabouters te bekijken. Op den duur moest men dan ook entreegeld gaan betalen. Dit was de start van Kabouterland. In de jaren ’90 was er alleen een grote speeltuin en een kleine kinderboerderij, maar overal kwam men kabouters en trollen tegen. Door de jaren heen werd het park meer en meer uitgebreid. De Kabouter van Kabouterland werd getekend en diende als promotiemiddel en vandaag de dag zijn er naast trollen en kabouters eveneens vele exotische dieren, met een hoge aaibaarheidsfactor in het park te zien. De naam Kabouterland & Zoo was dan ook snel geboren. Het park mag jaarlijks vele bezoekers van alle leeftijden welkom heten.

Locatie

Kabouterland is gelegen in het Drentse dorpje Exloo, gemeente Borger Odoorn. Het park is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer vanaf Emmen en Groningen, als met de auto. Borden Kabouterland geven de weg aan.

Programma / activiteiten

Naast het bekijken van alle kabouters en trollen in Kabouterland zijn er maar liefst 40 verschillende soorten exotische dieren te bewonderen in de dierentuin. Bezoekers kunnen kennis maken met wasberen, rolstaartberen en neusberen, maar ook stinkdieren, dwergherten, kleine vosjes en de Europese dwergmuis is hier te zien. Daarnaast zijn er zowel binnen als buiten speeltuinen waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Voor een hapje en een drankje kunnen bezoekers terecht in de Kabouterie.

Kabouterland & Zoo is ook een zeer geliefde locatie voor het vieren van een kinderfeestje en is eveneens een bijzonder uitstapje voor scholen. Een combinatie van educatie en plezier staat hierbij centraal.

Stats & tags

0

Exloo, Drenthe, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling