Introductie

De Grote Kerk Dordrecht heeft een rijk verleden. Bezoekers kunnen deze prachtige kerk bezichtigen. De koorbanken, kapellen en de imposante architectuur, maar ook de sierlijke trappen, lampen, de beiaard met maar liefst meer dan 67 klokken en het bijzondere uurwerk uit 1626 maken van de kerk één van de belangrijkste monumenten van Dordrecht. Beklim de toren van de Grote Kerk Dordrecht met zijn 275 traptreden en geniet van een schitterend uitzicht over de gehele stad.

Ga naar de website van Grote Kerk Dordrecht

Historie en populariteit

De Grote Kerk Dordrecht dateert uit de 11e eeuw. Echter helemaal zeker is men hier niet van, omdat ook tufsteen uit de 13e eeuw is aangetroffen na opgravingen. Op de plek van de parochiekerk verrees een kapittelkerk en rond 1339 is waarschijnlijk gestart met de bouw van de huidige toren. Door de eeuwen heen is er van tijd tot tijd aan de kerk groot onderhoud gepleegd. In 1982 werd gestart met een grootscheepse restauratie, welke tot omstreeks 1987 duurde. De Grote Kerk Dordrecht is toen in zijn oude glorie hersteld met als gevolg dat er vele bezoekers een bezoekje komen brengen, om zich daarvan te overtuigen.

Locatie

De Grote Kerk Dordrecht is gelegen in de provincie Zuid Holland en goed met eigen vervoer alsook met het openbaar vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

De Grote Kerk Dordrecht organiseert jaarlijks diverse tentoonstellingen, waar allerlei kunstenaars aan mee werken. Er zijn permanente exposities, alsook wisselexposities te zien. Daarnaast worden er door gidsen van de kerk rondleidingen gegeven en kunnen bezoekers de toren met zijn 275 traptreden beklimmen. Eenmaal boven geniet men van een fantastisch uitzicht over de historische binnenstad en het natuurgebied De Biesbosch.

Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd in of door de kerk zoals een zangavond, een orgelconcert, taxatie sessies en een monumentenweekend. Daarnaast wordt de kerk, buiten het gebruik van kerkdiensten, eveneens gebruikt voor bijvoorbeeld cd opnamen, culturele bijeenkomsten en tv registraties, waarbij nimmer afbreuk wordt gedaan aan het doel van de Grote Kerk Dordrecht.

Stats & tags


Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling