Over Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda is een modern en uitnodigend stadsmuseum dat openstaat voor ideeën, dialoog en samenwerking. Het brengt de stadsgeschiedenis tot leven en maakt eigenzinnige tentoonstellingen over geschiedenis en actuele beeldcultuur. In het stadsmuseum staat de wisselwerking tussen erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur centraal. Het museum komt voort uit Breda’s Museum en MOTI, Museum of The Image.

 

Wonderlijk weefsel

De openingstentoonstelling Wonderlijk weefsel verbindt achttiende-eeuwse religieuze kunst met hedendaagse digitale kunst. Het goddelijke van achttiende-eeuwse kazuifels en relieken wordt gespiegeld aan de invloed van big data en algoritmes. De Vlaamse fotograaf en kunstenaar Frederik Heyman realiseerde voor de tentoonstelling een zaalvullende hightech installatie met als titel Stratum.

 

Van kasteel tot station

In de vaste tentoonstelling Van kasteel tot station worden documenten, voorwerpen en kunstwerken uit de Collectie Breda getoond. Zoals het oudste stadsgezicht van Breda, het drieluik over ‘De Vlucht’ van 1940 van Dio Rovers en kostbare monstransen die een periode van vier eeuwen overbruggen. De topstukken vertellen het verhaal van Breda, vanaf de Middeleeuwen tot nu.

 

De Vrede van Breda

350 jaar geleden werd de Vrede van Breda ondertekend. De gelijknamige tentoonstelling belicht de vredesonderhandelingen en de beroemde tocht naar Chatham. Centraal staan de originele nieuwsprenten van Romeyn de Hooghe (1645 – 1708). Vier kunstenaars en striptekenaars hebben de prenten ingekleurd. Ze blazen daarmee het oude ambacht van ‘afsetten’ nieuw leven in.

 

BankGiro Loterij VIP-KAART
Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot Stedelijk Museum Breda.  Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.
Bezoekersinformatie: www.stedelijkmuseumbreda.nl/bezoekersinformatie

 

 

Stats & tags

1+

Gebruikers die dit bericht leuk vinden:

  • Robbert

Breda, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Openingstijden Stedelijk Museum Breda is vanaf 17 juni geopend voor publiek.

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het museum is gesloten op:
Maandagen
Nieuwjaarsdag
Carnavalszondag
Eerste Paasdag
Koningsdag
Eerste Pinksterdag
Eerste Kerstdag

Het museum is open op deze feestdagen:
Tweede Paasdag
Hemelvaartsdag
Tweede Pinksterdag
Tweede Kerstdag
Oudejaarsdag

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling