Over Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda is een aantrekkelijk en uitnodigend stadsmuseum dat openstaat voor ideeën, dialoog en samenwerking. We brengen de stadsgeschiedenis tot leven en maken eigenzinnige tentoonstellingen over geschiedenis en beeldcultuur. We zetten jong en oud aan het denken door vragen te stellen en naar antwoorden te zoeken.


True Beauty – Op de grens van kunst en wetenschap
3 mrt t/m 19 aug 2018

Binnen de digitale beeldcultuur wordt het wetenschappelijk beeld steeds belangrijker. Nieuwe onderzoeksgebieden, ontdekkingen en technologieën resulteren in een onophoudelijke stroom van beelden. Behalve fascinerend zijn die vaak adembenemend mooi. Meer dan 50 wetenschappers en kunstenaars verkennen vanuit verschillende disciplines de visuele mogelijkheden om de werkelijkheid vorm te geven. De tentoonstelling is opgezet als een associatief beeldverhaal dat uitnodigt tot het leggen van verrassende verbindingen.

 

CollectieLab – De collectie onder de loep
20 jan 2018 t/m 31 dec 2020

De omvangrijke collecties van Breda zijn bij het publiek en deskundigen vrijwel onbekend. Daardoor kom je voor grote en kleine verrassingen te staan. Welke verhalen zitten erachter? Waar komen de stukken vandaan? Wie maakten ze? Wie staan er op de schilderijen afgebeeld?
In deze tentoonstelling zie je een selectie van schilderijen en voorwerpen met een geheim of een gebrek. We betrekken het publiek actief bij het ontrafelen van de geheimen. Van een aantal collectiestukken brengen we het onderzoek en de restauratie in beeld. Op een aantal dagen kun je de restauratoren ook in het museum aan het werk zien.

Van kasteel tot station

In de vaste tentoonstelling Van kasteel tot station worden documenten, voorwerpen en kunstwerken uit de Collectie Breda getoond. Zoals het oudste stadsgezicht van Breda, het drieluik over ‘De Vlucht’ van 1940 van Dio Rovers en kostbare monstransen die een periode van vier eeuwen overbruggen. De topstukken vertellen het verhaal van Breda, vanaf de Middeleeuwen tot nu.

 

Stats & tags

1+

Gebruikers die dit bericht leuk vinden:

  • Robbert

Breda, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het museum is gesloten op:
Maandagen
Nieuwjaarsdag
Carnavalszondag
Eerste Paasdag
Koningsdag
Eerste Pinksterdag
Eerste Kerstdag

Het museum is open op deze feestdagen:
Tweede Paasdag
Hemelvaartsdag
Tweede Pinksterdag
Tweede Kerstdag
Oudejaarsdag

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling