Introductie

Zwembad Vijverdal is een zwembad waar bezoekers komen voor de rust, het warme water, sociaal contact en revalidatie. Het zwembad is een therapiebad en wordt bezocht door gasten met uiteenlopende aandoeningen zoals reuma, astma, huidziekten, fybromyalgie en hartziekten. Vaak wordt gezwommen met dezelfde groep mensen waardoor een leuk contact ontstaat en een goede sfeer. Het zwembad beschikt over een 25-meter bad, waarvan het diepste gedeelte 4,5 meter diep is en de gemiddelde watertemperatuur circa 33 graden is. Daarnaast zijn er ruime douches aanwezig in Zwembad Vijverdal evenals aangepaste toiletten en badrolstoelen.

Ga naar de website van Zwembad Vijverdal

Historie en populariteit

Zwembad de Vijverdal is in Maastricht en omgeving een geliefd zwembad vanwege de therapeutische insteek. Wekelijks mag het zwembad bezoekers met verschillende aandoeningen verwelkomen die komen zwemmen in het warme water als therapie en op zoek zijn naar rust en een goede sfeer. In 2007 heeft de gemeenteraad besloten dat er van twee zwembaden in Maastricht één zwembadcomplex gemaakt gaat worden. Een bad dat zich richt op diverse doelgroepen zoals sporters, families, recreanten, leszwemmers, verenigingen en zwemmers met een medische indicatie.

Locatie

Zwembad de Vijverdal is gelegen in de gastvrije, Bourgondische stad Maastricht, provincie Limburg. De accommodatie is prima met eigen vervoer te bereiken evenals met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station Maastricht kunnen bezoekers de bus of taxi richting het zwembad nemen.

Programma / activiteiten

In het therapiebad van Zwembad de Vijverdal is het water verwarmd tot 33 graden. Op vrijwel alle dagen en op diverse tijdstippen kunnen bezoekers in groepsverband in het verwarmde bad actief deelnemen aan de verschillende zwemactiviteiten. Zo bestaat één uur therapeutisch zwemmen uit onder meer 30 minuten vrij zwemmen, 20 minuten bewegingsoefeningen gegeven door een ervaren zweminstructeur of instructrice en weer 10 minuten vrij zwemmen.

Gasten met uiteenlopende aandoeningen zijn welkom in het zwembad, evenals mensen die zijn aangesloten bij een van de verenigingen of stichtingen zoals de Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging en Groene Kruis Service. In Zwembad de Vijverdal vinden bezoekers warm water, rust, sociaal contact, een gemoedelijke sfeer en revalidatie.

Stats & tags


Maastricht, Limburg, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling