Introductie

Zwembad De Whee is een sfeervolle zwemaccommodatie. Het complex bestaat uit een overdekt 25-meterbad met vier banen en een waterparaplu, een klein instructiebad en een kleine glijbaan. Voor de kleine zwemmertjes is er een apart peuterbad met twee kleine speelbeestjes. Daarnaast beschikt de accommodatie over een terras met een bescheiden horeca en is er een buitengedeelte met beperkte openingstijden waar kinderen zich kunnen uitleven op het springkussen en de diverse speeltoestellen. Bovendien is er buiten tevens een klein ondiep peuterbad en een ruime ligweide waar bezoekers van zwembad De Whee heerlijk kunnen ontspannen.

Ga naar de website van Zwembad de Whee

Historie en populariteit

Zwembad De Whee is vernoemd naar de wijk De Whee waarin de accommodatie is gelegen. Bij de inwoners van Goor is het sfeervolle zwembad al jarenlang een begrip. Vele kinderen, evenals ouderen hebben hier leren zwemmen en daarnaast biedt het complex tal van aantrekkelijke waterfaciliteiten en activiteiten zodat het eveneens bijzonder in trek is bij recreanten, dagjesmensen en bezoekers van buitenaf.

Locatie

Zwembad De Whee is gelegen in Goor, een stad in de gemeente Hof van Twente, in de provincie Overijssel. Het zwembad is uitstekend met eigen vervoer zoals auto, motor, brommer en fiets te bereiken. Bovendien beschikt de stad over een eigen trein- en busstation, waardoor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer ook goed is te noemen.

Programma / activiteiten

Bij zwembad De Whee staat bewegen centraal, want bewegen is goed voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Bezoekers kunnen dan ook niet alleen in de zwemaccommodatie terecht om recreatief te zwemmen en te luieren, maar zij kunnen tevens hun conditie op peil houden in het aangename warme water door middel van banen zwemmen of door deel te nemen aan één van de aquasporten zoals aquaslank, power jogging of aquazumba.

Er worden daarnaast zwemlessen gegeven voor jongeren en volwassen, maar er wordt ook les gegeven in het aanleren van borstcrawl en er zijn triatlon trainingen voor de echte fanatiekelingen. Bovendien zijn er activiteiten speciaal voor doelgroepen zoals baby- en peuterzwemmen of kleuterzwemmen. Tot slot wordt er geregeld een avondje discozwemmen georganiseerd in zwembad De Whee, welke soms wordt afgesloten met een echte swingende beach party.

Stats & tags


Goor, Overijssel, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling