Introductie

Zwembad De Waterdam is een gezellig en groot zwemcomplex met een binnen- en buitenaccommodatie. De binnen accommodatie bestaat uit een 25-meter wedstrijdbad, een instructiebad en een subtropische recreatiebad met een 45 meter lange glijbaan, jet-streams, whirlpools, wildwaterkreek en apart peuterbad. Het buitengedeelte bestaat uit een groot familiebad met glijbaan, twee aparte kleuterbaden en een 50-meter bad. De baden zijn omgeven door een riante zonneweide met speeltoestellen waar men heerlijk kan spelen en luieren. Voor een zwemparadijs met een tropisch tintje, is zwembad De Waterdam het adres.

Ga naar de website van Zwembad de Waterdam

Historie en populariteit

Zwembad De Waterdam is in 1974 gebouwd en ging destijds open onder de naam Sportfondsenbad Edam-Volendam. Het zwembad onderging in 1995 een renovatie en werd tevens met het huidige recreatiebad uitgebreid. Ook is toen de naam van het zwembad verandert in hoe wij deze vandaag de dag kennen, De Waterdam. Het zwembad is zeer populair bij zowel de Volendamse inwoners als bij mensen vanuit de wijde omgeving, dagjesmensen, scholen, verenigingen en vakantievierders.

Locatie

Zwembad De Waterdam is gelegen in Volendam, een dorp in de gemeente Edam-Volendam, in de provincie Noord-Holland. Het dorp is uitstekend vanuit alle delen van het land te bereiken met eigen vervoer. Daarnaast rijden er diverse buslijnen richting Volendam, voor wie met het openbaar vervoer reist.

Programma / activiteiten

Zwembad De Waterdam is een spetterend uitje voor het hele gezin. Er is voor alle leeftijden van alles te beleven. Van de heerlijke massagestralen en de whirlpools onder de sterrenhemel tot aan de super snelle glijbaan en de spannende stroomversnellingen. Er zijn zowel diverse binnenbaden als verschillende buitenbaden. Op de riante ligweide kan men heerlijk ontspannen.

Bezoekers kunnen zwemmen ter ontspanning, maar ook zwemmen om bijvoorbeeld de conditie op te bouwen. Het zwembad geeft diverse aquasporten zoals trimzwemmen, aquajoggen en aquarobics, maar badgasten kunnen ook deelnemen aan banenzwemmen op eigen tempo. Daarnaast worden er zwemlessen voor jong en oud gegeven.

Kinderen kunnen hun verjaardagsfeestje vieren in het zwembad en kiezen voor een spetterend duikfeest of een swingende disco in het water. Daarnaast beschikt zwembad De Waterdam eveneens over enkele zonnebanken met gezichtsbruiner voor wie een lekker zomers tintje op wil doen

Stats & tags


Volendam, Noord-Holland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling