Introductie

Zwembad de kûpe in het Friese Buitenpost staat garant voor een leuk, spetterend en gezond dagje zwemmen. Er is voor iedereen van 0 tot 100 jaar van alles te beleven. Het zwembad beschikt over een 25-meterbad, een overzichtelijk bassin met een apart peuterbadje voor de kleintjes en een glijbaan. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan allerhande wateractiviteiten zoals aquajoggen, aquavaria en baby zwemmen. Naast het zwemgedeelte bevindt zich een fraai sportcafé, waar gasten onder het genot van een hapje en een drankje even kunnen uitrusten en gezellig samen zijn. Een dagje Zwembad de Kûpe draagt naast waterfun eveneens bij aan een goede gezondheid.

Ga naar de website van Zwembad De Kûpe

Historie en populariteit

Zwembad de Kûpe is al jaren een zeer populair zwembad voor zowel de inwoners van Buitenpost als voor mensen uit de wijde omgeving. Menigeen heeft hier voor het eerst kennis gemaakt met de zwemtechnieken en de zwemsport. Voor het afzwemmen vervult het zwembad dan ook een regiofunctie, want zelfs vanuit Heerenveen, Drachten en Leeuwarden komen kinderen en volwassenen hier om het felbegeerde zwemdiploma te halen. Daarnaast maken veel Buitenposters zelfs ook gebruik van alle faciliteiten van het zwembad en de arrangementen die zijn samengesteld voor feesten en partijen. Jaarlijks mag Zwembad de Kûpe meer dan 150.000 kinderen, volwassen, ouderen en gehandicapten verwelkomen.

Locatie

Zwembad de Kûpe is gelegen in het dorp Buitenpost dat behoort tot de gemeente Achtkarspelen in de provincie Friesland. Met eigen vervoer is de zwembadaccommodatie prima te bereiken. Buitenpost beschikt tevens over een station, waardoor het eveneens goed mogelijk is om met het openbaar vervoer naar dit dorp te komen.

Programma / activiteiten

In Zwembad de Kûpe kunnen bezoekers van alle leeftijden op allerlei manieren actief bezig zijn in het water. De glijbaan, het 25-meterbad en het overzichtelijke bassin met peuterbad bieden urenlang waterplezier. Er zijn tevens tal van activiteiten waar gasten aan deel kunnen nemen zoals aquasporten, leren duiken en overgewicht te lijf gaan. Daarnaast worden er diverse zwemlessen gegeven zoals zwemles op zondag, speciaal zwemonderwijs, peutersurvival en wereldzwemslagen.

Kinderen kunnen hier niet alleen zwemmen leren, diplomazwemmen en recreatief spetteren, maar zij kunnen hier eveneens hun verjaardag vieren. Dit geldt overigens niet alleen voor jonge gasten, want ook volwassenen kunnen een feestje organiseren bij Zwembad de Kûpe. Lekker zwemmen in combinatie met een heerlijke barbecue, buffet, broodmaaltijd of koffietafel.

Stats & tags


Buitenpost, Friesland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling