Introductie

Lekker verkoeling zoeken in de zomerse hitte of baantjes trekken om de behoefte aan beweging te stillen, het kan allemaal in zwembad Alexander in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. Dus voor wie lekker wil plonzen of voor wie de spieren wil losmaken is het zwembad aan het Bramanteplein de juiste plek.

Ga naar de website van Zwembad Alexander

Historie en populariteit

Jaarlijks bezoeken vele sportievelingen het zwembad. Recreatief om lekker van de waterglijbaan te roetsjen, maar ook voor zwemlessen, babyzwemmen, snorkelen of speciale fittrainingen voor senioren.

Locatie

In Rotterdam is er natuurlijk veel meer te beleven dan zwemmen in zwembad Alexander alleen. Zo behoeft het feit dat Rotterdam op cultureel veel te bieden heeft geen nadere uitleg. Niet voor niets dat de havenstad Culturele Hoofdstad van Europa was in 2001. En sinds dat jaar is het culturele aanbod alleen maar versterkt. Bekende trekpleisters zijn onder andere het museum Boijmans-Van Beuningen, waar onder andere een uitgebreide collectie van impressionisten en surrealisten als Claude Monet, Vincent van Gogh en Salvador Dali te bewonderen is. De Kunsthal, net als museum Boijmans-Van Beuningen gevestigd in het Museumpark, het culturele hart van Rotterdam, is eveneens een hoogtepunt op cultureel gebied in Rotterdam. Het hele jaar door hangen hier wisselende exposities van wereldberoemde en minder bekende kunstenaars. En naast het zwembadwater van zwembad Alexander speelt natuurlijk het water in het algemeen een belangrijk rol in Rotterdam. Een tocht met een rondvaartboot door de havens van Rotterdam is een populaire attractie in de stad. Het geeft een mooi beeld van de bedrijvigheid van een wereldhaven en geeft de bezoeker de kans enorme containerschepen en tankers van dichtbij te bewonderen. Een andere populaire bestemming in Rotterdam is natuurlijk de Euromast. Op een hoogte van 185 meter is het uitzicht over de prachtige Maasstad natuurlijk fenomenaal. Tenslotte behoort ook een trip naar de Tweede Maasvlakte tot de mogelijkheden.

Programma / activiteiten

Naast de mogelijkheid om vrij te zwemmen is het zwembad vaak alleen geopend voor zwemlessen of voor andere besloten groepen. Raadpleeg de website voor actuele openingstijden.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling