Introductie

Het Zeeuws Museum is een museum met een rijke, gevarieerde collectie. Van prachtig porselein, verrassende mode- en streekdracht tot aan schilderijen en de wereldberoemde 16e eeuwse wandtapijten. Daarnaast bieden kabinetten de bezoekers zeldzame schatten uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Behalve de vaste collectie organiseert het museum ook geregeld wisselende exposities.

Ga naar de website van Zeeuws Museum

Historie en populariteit

Voor kinderen zijn er speciale programma’s en bezoekers kunnen op afspraak een rondleiding krijgen. In het museumcafé kan men terecht voor een hapje en drankje, inclusief streekproducten en in de mediatheek bevindt zich veel informatie over het Zeeuws Museum.

Locatie

Het Zeeuws Museum in sinds 1972 gehuisvest in de Abdij. De Vrienden van het Zeeuws Museum is in 1994 opgericht. De donaties worden gebruikt voor onder meer het verwerven van museumobjecten. Jaarlijks mag het museum vele soorten bezoekers welkom heten. Van groepen en scholen tot aan dagjesmensen en toeristen die Zeeland bezoeken.

Programma / activiteiten

Het Zeeuws Museum is gelegen midden in het centrum van Middelburg, in de provincie Zeeland. Het museum is prima te bereiken met eigen vervoer en parkeren kan in één van de parkeergarages. Rondom het Abdijplein is de parkeerduur slechts 1 uur. Ook met het openbaar vervoer is het museum goed te bereiken. Er zijn diverse busverbindingen, zowel vanaf het NS Station als vanuit omliggende plaatsen.

Het Zeeuws Museum biedt naast de vaste collectie ook wisselende tentoonstellingen. Er worden op afspraak diverse interactieve rondleidingen gegeven in verschillende talen. Deze nemen bezoekers mee langs de 30.000 kunstschatten die herinneren aan het boeiende Zeeuwse verleden.

In de mediatheek kan men films bekijken en kunnen kinderen spellen spelen of puzzels maken. Daarnaast worden er geregeld kinderworkshops georganiseerd zoals fossielen zoeken en Ei-genwijs. Kinderen kunnen tevens in het museum hun verjaardag vieren, waarbij zij een rondleiding krijgen, mogen knutselen en blijven eten. Voor scholen zijn er verschillende educatieve programma’s samengesteld, zoals een lezing, film of workshop.

Het Zeeuws Museum is zodoende interessant voor een zeer breed publiek, van jong tot oud.

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling