Introductie

Bij Zeehondencrèche Lenie ’t Hart worden zieke en gewonde zeehonden opgevangen. Het is een ziekenhuis voor zeehondjes waar je de dieren kunt bekijken van alles over ze leert.

Ga naar de website van Zeehondencrèche Lenie ’t Hart

Historie en populariteit

In 1971 startte Lenie ’t Hart met het opvangen van zeehonden. De primitieve beginperiode van de crèche –waarbij Lenie zeehonden onderbracht in badjes in haar tuin- is lang geleden. Het opvanghuis is in 1979 naar de overkant van de Hoofdstraat verplaats en is gebouwd met steun van onder andere het Wereld Natuur Fonds. De quarantaines en een nieuw binnenbad zijn in 1986 bijgebouwd. Zes jaar later zijn de bezoekershal, de kantorenvleugel en enkele bassins aangelegd. Jaarlijks helpt het centrum ongeveer 200 gewone en grijze zeehonden die leven in de Waddenzee. Per jaar komen er ongeveer 200.000 bezoekers naar de zeehondjes kijken. Net als 40 jaar geleden is een van de doelstellingen genezen dieren weer uit te zetten in de zee.

Locatie

In een uithoek van Nederland ligt het Groningse plaatsje Pieterburen. Hier vind je de Zeehondencrèche. Een bezoek aan de opvang kun je combineren met een van de vele activiteiten in Pieterburen: wadlopen, je boekje te buiten gaan in een van de goede visrestaurants, of een bezoek aan Domies Toen: een oude domineestuin met een schat aan waardevolle planten, zoals middeleeuwse kruiden en bedreigde inheemse plantensoorten. De zeehondenopvang is goed bereikbaar; zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

In het bezoekerscentrum kun je van dichtbij zien hoe de zeehonden verzorgd en behandelt worden. Op een leuke manier leren kinderen alles over het zoogdier: hun leefomgeving, de bedreiging van die leefomgeving, wat ze eten, welke soorten er zijn, het lichaam van de zeehond en nog veel meer. Voor de allerkleinsten is er een overdekte zeehondenzandbak. Ook is er filmzaal met wisselend programma.

Stats & tags


Pieterburen, Groningen, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling