Introductie

Kwaliteit en vernieuwing zijn sleutelwoorden voor het Witte de With, Center for Contemporary Art in het centrum van Rotterdam. Hedendaagse kunstenaars presenteren hun werk aan het publiek aan de hand van tentoonstellingen, evenementen en educatieve programma’s in dit bekende kunsthuis. Dankzij de samenwerking met zowel kunstenaars als curators en wetenschappers is Witte de With uitgegroeid tot een grootse internationale instelling. De tentoonstellingen en speciale evenementen worden ieder jaar bezocht door een breed publiek.

Ga naar de website van Witte de With Center for Contemporary Art

Historie en populariteit

In januari 1990 werd de stichting en kunstinstelling Witte de With opgericht met als taak de introductie van hedendaagse kunst in zowel de internationale als Rotterdamse context. Het initiatief kwam van de Rotterdamse Kunststichting. Vanaf de oprichting in 1990 tot eind 1995 stond Chris Dercon aan het roer. Hij werd opgevolgd door achtereenvolgens Bartomeu Mari (tot december 2001), Catherine David (tot mei 2004), Hans Maarten van den Brink (tot april 2006) en Nicolaus Schafhausen. Met ingang van 1 januari 2012 heeft Defne Ayas het stokje van Schafhausen overgenomen. Witte de With trekt sinds de oprichting gemiddeld zo’n 16.000 bezoekers per jaar.

Locatie

Witte de With, Center for Contemporary Art is gevestigd in het centrum van Rotterdam. De kunstinstelling is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Bedenk wel dat u een chipknip nodig heeft voor het parkeren in het centrum. Vanaf station Rotterdam Centraal bereikt u Witte de With na een wandeling van ongeveeer een kwartiertje. Ook kunt u ervoor kiezen om de tram te nemen (halte Museumpark, Lijnbaan of Churchillplein), de metro (halte Eendrachtsplein) of de bus (halte Westblaak).

Programma / activiteiten

Het dynamische team van Witte de With zorgt ervoor dat de kunstinstelling steeds opnieuw een bezoek waard is. Dankzij de inspanningen van het team en de goede samenwerking met zowel publiek als de kunstenaarswereld heeft de internationale kunstinstelling inmiddels een groot netwerk verzameld dat Witte de With op de voet volgt en steunt. Door het organiseren van publieksevenementen en educatieve programma’s wordt het publiek steeds opnieuw betrokken bij het instituut. Bezoekers kunnen op de website het programma raadplegen voor actuele tentoonstellingen en evenementen. Op woensdag en zondag om 15.00 uur worden gratis rondleidingen verzorgd voor bezoekers.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling