Introductie

De Wijnhoeve de Colonjes is een biologische wijngaard, waarbij bezoekers op een unieke wijze kennis kunnen maken met de productie van de wijn en zelf de wijnen kunnen ontdekken. Rondleidingen worden op afspraak verzorgd voor groepen, met aansluitend een wijnproeverij. Deze laatste kan naar wens uitgebreid of ingekort worden. Voor rondleidingen is vooral de periode vanaf de maand mei tot en met september in het bijzonder geschikt. Wijnhoeve de Colonjes organiseert ook open dagen, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om de wijngaard op individuele basis te bezoeken.

Ga naar de website van Wijnhoeve de Colonjes

Historie en populariteit

In het verleden is de keuze gemaakt voor het realiseren van biologische wijngaarden, ingegeven door de passie voor de natuur en waarbij de hobby is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Er wordt gewerkt met nieuwe hybride druivenrassen, die voor het Nederlandse klimaat prima geschikt zijn. Er wordt in de biologische wijnbouw geen gebruik gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. De Wijnhoeve de Colonjes is geschikt om te bezoeken voor liefhebbers van wijnen, maar ook scholen en bedrijven vinden hun weg naar de wijngaard.

Locatie

Wijnhoeve de Colonjes is gelegen in de landelijke plaats Groesbeek, provincie Gelderland. De druivenstokken bevinden zich op de zuidhellingen aan de Knapheideweg met een oppervlakte van 35.0000 vierkante meter en aan de 2de Colonjes met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. De locatie van de Wijnhoeve de Colonjes in Groesbeek is uitstekend met de auto te bereiken.

Programma / activiteiten

Wijnhoeve de Colonjes biedt rondleidingen, open dagen en proeverijen. Een rondleiding met aansluitend een proeverij neemt tot ongeveer drie uur tijd in beslag. Bezoekers worden rondgeleid door de wijngaarden en door de proeftuin, waarbij er een uitgebreide uitleg wordt gegeven over de biologische aanpak, onderbegroeiingen en de nieuwe druivensoorten. Tijdens de wijnproeverij kunnen er minimaal vier van de eigen geproduceerde wijnen getest worden. Verder wordt er aandacht besteed aan het maken van wijnen en aan de wijnetiquette. Als er open dagen zijn, wordt eveneens een rondleiding geboden en kunnen bezoekers indien gewenst een wijntje proeven.

Stats & tags


Groesbeek, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling