Introductie

Het Westfries Museum, gehuisvest in een imposant gebouw, is een historisch museum met een zeer rijke collectie. Er is een grote verzameling voorwerpen te bezichtigen in de 25 daarvoor ingerichte kamers en zalen. Interieuronderdelen, schoorsteenstukken, voorwerpen met betrekking tot de schutterij, de kunstnijverheid, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, de archeologie en artikelen met betrekking tot de cultuur en geschiedenis van West-Friesland en de gemeente Hoorn. Door de zalen, die ieder een eigen sfeer uitademen, kunnen bezoekers heerlijk dwalen, terwijl zij in het Westfries Museum alles te weten komen over de rijke geschiedenis.

Ga naar de website van Westfries Museum

Historie en populariteit

Het Westfries Museum is al geopend in 1880 en vanaf die tijd gehuisvest in een Hoorns monumentaal pand dat dateert uit 1632. Voorheen diende het gebouw als vergaderplaats en werd later een rechtbank. Het museum en het kantongerecht deelden samen het gebouw tot 1932. Het museum beschikt over een rijke collectie en in 1953 werden de 15e eeuwse kelders onder het gebouw ontdekt. Na restauratie werden deze kelders als expositieruimte voor archeologische vondsten gebruikt. In 2011 onderging het Westfries Museum een verbouwing en vandaag de dag stappen bezoekers binnen in een opgefrist en vernieuwend museum. Jaarlijks heet het museum dan ook vele belangstellenden welkom.

Locatie

Het Westfries Museum is gelegen midden in het historische hart van de gemeente Hoorn, provincie Noord Holland. Het gebouw is gemakkelijk aan de rijk versierde voorgevel te herkennen. Het museum ligt pal aan het stadsplein en is zodoende goed bereikbaar vanuit alle delen van het land.

Programma / activiteiten

Het Westfries Museum biedt naast de omvangrijke collectie voorwerpen eveneens tal van activiteiten. Bezoekers kunnen de tentoonstellingen bezichtigen onder leiding van een gids. En medewerkers van het museum geven op afspraak lezingen aan verenigingen en groepen. Via museumpresentaties wordt de kennis overgedragen aan de bezoekers.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid het museum in combinatie met een stadswandeling door Hoorn te bezoeken en kan de locatie worden afgehuurd voor vergaderingen, presentaties, diners of een high tea. Bovendien is het Westfries Museum een schitterende locatie voor bruidsparen.

Stats & tags


Hoorn, Noord-Holland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling