Introductie

Westerpop is een jaarlijks popfestival voor alle leeftijden. Het evenement biedt popmuziek in diverse stijlen en behoort tot één van de gezelligste, gratis festivals van Nederland. Een prachtig podium en een echte catwalk sieren de straten van Delft. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod straattheater en kunnen bezoekers slenteren over de festivalmarkt met een afwisselend en verrassend aanbod van artikelen. Door de komst van lokale, regionale, nationale en tevens internationale bands is Westerpop door de jaren heen tot een professioneel popfestival uitgegroeid, een gezellig feest voor jong en oud.

Ga naar de website van Westerpop

Historie en populariteit

De oorsprong van het Westerpop festival gaat terug naar 1989. In dit jaar bestond de wijk Westerkwartier in Delft 100 jaar en ter ere van dit jubileum werd een tweedaags festival georganiseerd. Divers lokale bands speelden voor een kleine onkostenvergoeding en het aantal bezoekers lag rond de 900. Het buurtfeest was een groot succes en mede door het enthousiasme van verschillende vrijwilligers kreeg het feest een vervolg en groeide het door de jaren heen met ups en downs uit naar een echt popfestival. In 1996 werden de bezoekers voor de eerste keer met de festivalmarkt geconfronteerd en in 1999 werd het straattheater geïntroduceerd. Het festival is zeer geliefd, want jaarlijks mag Westerpop circa 15.000 bezoekers verwelkomen.

Locatie

Westerpop speelt zich af achter het Centraal Station Delft, op het sportterrein van het Grotius College, nabij de historische binnenstad, in de provincie Zuid-Holland. Met de eigen auto is de locatie uitstekend te bereiken en parkeren kan gratis op de parkeerplaats die is gelegen op circa twee minuten loopafstand. Aangezien het festival plaatsvindt achter het Centraal Station, is reizen met het openbaar vervoer ook zeker een aanrader.

Programma / activiteiten

Het gratis toegankelijke Westerpop festival is ieder jaar weer een feestje. Bezoekers kunnen genieten van een mix van stijlen en een combinatie van lokaal, regionaal, nationaal en internationaal muziekaanbod. Meer dan 20 optredens zijn bij te wonen. Een verrassende keur aan bekende en minder bekende bands geven een show op het prachtige uitgelichte podium, waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van special effects.

Behalve muziek is er tevens een scala aan straattheateracts te zien en kunnen festivalgangers urenlang slenteren over de gezellige festivalfair, waar zij van alles aan kunnen schaffen. Ook aan hapjes en drankjes ontbreekt het hier niet. Het Westerpop festival wordt traditioneel afgesloten met een geweldig vuurwerk.

Stats & tags


Delft, Zuid-Holland, Nederland
Augustus, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling