Introductie

De Wereld Haven Dagen is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt in en rondom de Rotterdamse haven. Het is bedoeld om bezoekers op een vermakelijke wijze kennis te laten maken met de haven. Zij krijgen een kijkje achter de schermen om te zien welke mogelijkheden de Rotterdamse haven te bieden heeft. Er worden demonstraties op het water gehouden, presentaties door havenbedrijven gegeven en publiek kan schepen bezichtigen. Voor jonge bezoekertjes zijn er speciale kinderactiviteiten en ook de excursies en stunts ontbreken niet. De start van de Wereld Haven Dagen vindt met een bijzondere openingsact plaats en op zaterdagavond is er traditiegetrouw een fraaie vuurwerkshow.

Ga naar de website van Wereld Haven Dagen

Historie en populariteit

De Wereldhaven Dagen vonden voor de eerste keer plaats in de Rotterdamse haven in 1977. Vanwege het 30-jarig jubileum in 2007 werden speciale artiesten naar Rotterdam gehaald zoals Gloria Estefan. De dagen zijn bedoeld om mensen een kijkje te geven in het reilen en zeilen van de haven. Het grootse evenement is vanaf het begin af aan al een groot succes, want meer dan 400.000 belangstellenden, dagjesmensen en bezoekers van alle leeftijden komen jaarlijks op dit festijn af.

Locatie

De Wereld Haven Dagen spelen zich af in en rondom de Rotterdamse haven in de provincie Zuid Holland. Omdat diverse wegen tijdens dit evenement niet per auto toegankelijk zijn, wordt geadviseerd met het openbaar vervoer naar het festijn te komen. Alle locaties van het evenement zijn per metro en tram bereikbaar. Wie met de auto komt, kan het beste parkeren bij de P+R terreinen aan de rand van de stad en hiervandaan de metro nemen.

Programma / activiteiten

Tijdens de Wereld Haven Dagen tonen diverse havenbedrijven alle ins- en outs van hun haven werkzaamheden. Bezoekers kunnen vragen stellen en havenmaterieel bezichtigen. Er worden allerhande nautische demonstraties gegeven in combinatie met spectaculaire acties en adembenemende stunts.

Daarnaast kunnen bezoekers mee op excursie. Zij komen dan bij bedrijven in de haven die normaal gesproken verboden terrein zijn voor bezoekers. Er zijn verschillende excursies die onder begeleiding van een ervaren havendeskundige worden geleid. Ook zijn er diverse jongerenexcursies en een aanbod met Engelse uitstapjes. Er worden tevens speciale arrangementen samengesteld voor groepen tijdens de Wereld Haven Dagen, bijvoorbeeld een zeilmiddag/avond, een high tea, nostalgische filmvertoning of luxe motorsloeplunch.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, September

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling