Introductie

Waalhalla is een skatecentrum voor jongeren. De accommodatie bestaat uit een fraaie indoor skatebaan, een jongerenhonk, een skateshop, een breakdancevloer en een ruimte voor games, graffiti en meer. Jongeren kunnen hier sportiviteit en actief bezig zijn combineren met het ontmoeten van nieuwe vrienden of gewoon lekker chillen. Daarnaast houdt het skatecentrum zich tevens bezig met het adviseren, ontwerpen en bouwen van skateparken. Skatecentrum Waalhalla is met recht een walhalla voor inline skaters, skateboarders en bmx’ers.

Ga naar de website van Waalhalla

Historie en populariteit

Waalhalla Skatepark is al enkele jaren een hotspot in Nijmegen. Stichting Skateboarding Nijmegen zet zich volledig in voor alles wat te maken heeft met skaten en de gehele levensstijl van deze subcultuur. Daarom kunnen jongeren hier niet alleen terecht om te inline skaten of te skateboarden, maar ook voor dance, muziek, games en graffiti. Dankzij het gevarieerde programma aanbod, mag het levendige Waalhalla Skatepark jaarlijks zo’n 25.000 jongeren verwelkomen.

Locatie

Waalhalla Skatepark is gelegen in Nijmegen, een stad in de provincie Gelderland, nabij de Duitse grens. De locatie is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. En wie van verder weg komt, kan het skatecentrum tevens goed bereiken, want Nijmegen is uitgerust met een prima openbaarvervoer netwerk.

Programma / activiteiten

Bij Waalhalla Skatepark vind je een betonnen indoor park, waarbij alles met de hand is gesmeerd, dus geen losse elementen. Hierdoor is een uniek aanbod aan skate-obstakels ontstaan. Er is tevens een skateshop aanwezig, waar je tal van onderdelen voor je skates en complete skateboards kunt kopen. Daarnaast is er een jeugdhonk in het centrum en kunnen jongeren hier gamen of breakdance beoefenen.

Het skatepark organiseert tal van activiteiten zoals inline les, skateboardles, workshop DJ, graffiti- en breakdance lessen, BMX les, skatebaan verhuur en kinderfeestjes. Het programma aanbod is zeer divers, zodat er voor iedereen iets tussen zit. En mocht er toch nog iets ontbreken, dan kan men dit gewoon aangeven. Naast activiteiten is er ook nog een wekelijks programma met dj’s, bandjes en acts in allerlei stijlen. Zo is er iedere vrijdag live muziek met de ene week HipHop, de andere week een Open dj avond en elke laatste vrijdag van de maand Dub Club bij Waalhalla Skatepark.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Skate & Skeeler, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling