Introductie

Bij Vurenhof Boerengolf kunnen bezoekers kennis maken met het echte Hollandse boerengolfspel. Het is een variatie op het reguliere golfen. Het verschil is de omgeving waarin een balletje wordt geslagen. Dit is namelijk niet op de bekende golfterreinen, maar in het weiland tussen de grazende koeien en de smeuïge koeienvlaaien. Met een golfclub, in dit geval een klomp aan een stok, moet men de bal in de 10 holes, in dit geval 10 melkemmertjes zien te krijgen. Uiteraard met zo min mogelijk slagen.

Ga naar de website van Vurenhof Boerengolf

Historie en populariteit

Vurenhof Boerengolf biedt daarnaast nog verschillende andere activiteiten zoals stepverhuur, voetbalgolf en beugelen. Bovendien vertrekken er vanaf deze locatie een drietal mooie wandelroutes. Deze kunnen liefhebbers zelf bewandelen, maar ook onder begeleiding van een gids. Vurenhof Boerengolf is zodoende een plek waar jong en oud plezier kan beleven in de vrije natuur.

Locatie

Boerengolf, zoals bij Vurenhof Boerengolf is te spelen, is bij Peter Weening uit Lievelde, in de Achterhoek ontstaan. Deze melkveehouder wilde graag zelf eens een balletje slaan. Dit viel echter niet mee, want hij moest aan bepaalde eisen voldoen en bovendien kostte het spelen van golf op een professionele golfbaan aardig wat geld. Omdat hij beschikte over veel eigen land, besloot hij bij zichzelf thuis in het weiland te gaan golfen en de nieuwe sport in de buitenlucht was geboren. Het weiland werd omgedoopt tot de ‘green’, een ingegraven emmer werd een ‘hole’ en een houten klomp aan een stok werd een ‘club’. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van grotere ballen.

Programma / activiteiten

Inmiddels wordt boerengolf al op meer dan 350 locaties gespeeld, waaronder bij Vurenhof Boerengolf. Iedereen kan het spelen, ongeacht leeftijd, en daarom mag de Vurenhof jaarlijks vele bezoekers verwelkomen.

Vurenhof Boerengolf is gelegen in het dorp Posterholt, in de provincie Limburg. Het ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van de stad Roermond en is daardoor uitstekend te bereiken met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer, de bus.

Vurenhof Boerenhof biedt bezoekers zowel sportieve inspanning alsook rustgevende ontspanning. Zo kan jong en oud hier tussen de koeien en de koeienvlaaien in het weiland een potje boerengolf spelen. Zowel kleine groepjes als teams zijn van harte welkom.

Daarnaast kan men ook kiezen voor een portje voetbalgolf, birdiebal of lasershot en kunnen gasten een step huren of één van de wandelroutes bewandelen, al dan niet onder begeleiding van een enthousiaste gids. Vurenhof is zodoende uitermate geschikt voor bijvoorbeeld teambuilding, vrijgezellenfeestjes, clubuitstapjes of familiedagen.

Na alle inspanningen kan men genieten van een drankje met een echt stukje Limburgse vlaai op het sfeervolle terras van Vurenhof Boerenhof.

Stats & tags


Posterholt, Limburg, Nederland
Golf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling