Introductie

Het Vredespaleis, gelegen in Den Haag, huisvest onder meer het Internationaal Gerechtshof, bekende internationale gerechtelijke instanties, een toonaangevende bibliotheek, het Permanent Hof van Arbitrage en de Haagse Academie voor Internationaal Recht. Honderden studenten van over de hele wereld komen hier rechten studeren. Bezoekers kunnen het Vredespaleis bezichtigen door middel van rondleidingen.

Ga naar de website van Vredespaleis

Historie en populariteit

Het Vredespaleis is op de grens van twee eeuwen tot stand gekomen. De eerste steenlegging vond plaats in 1907 na de tweede Haagse Vredesconferentie. In zes jaar tijd werd het paleis gebouwd en de poorten werden geopend in 1913, in aanwezigheid van Andrew Carnegie.

Locatie

Het paleis, dat de samenwerking tussen de staten symboliseert, is een geschenk van deze Amerikaan Carnegie aan de gemeente Den Haag en is het resultaat van een internationale prijsvraag, waarbij de Franse architect Cordonnier met het winnende ontwerp kwam. Alle staten hebben bijgedragen tot de bouw van het huidige Vredespaleis dat jaarlijks door vele mensen wordt bezocht.

Programma / activiteiten

Het Vredespaleis is gelegen midden in de stad Den Haag, in de provincie Zuid Holland. Vanwege de centrale ligging, ten noorden van het centrum, is het paleis goed met eigen vervoer te bereiken, hoewel parkeren vrijwel overal betaald is. Vanaf het Centraal Station Den Haag kunnen bezoekers de bus of tram nemen naar het paleis.

Het Vredespaleis is een prestigieus gebouw dat tot één van de meest gefotografeerde gebouwen van Den Haag en omstreken behoort. Tijdens een rondleiding door het paleis krijgen bezoekers onder meer de Grote Rechtzaal, de Kleine Rechtzaal, de grote trap, de Japanse Zaal en de binnentuin te zien. De rondleidingen worden aangeboden in diverse talen en het is de enige manier om van binnenuit het Vredespaleis te kunnen bewonderen.

Voorts wordt het paleis door befaamde gerechtelijke instanties, het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof, de bibliotheek en de Haagse Academie voor Internationaal Recht bemand.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling