Introductie

De imposante sneeuwuil, kleurrijke papegaaien en parkieten, gaaien en kraaien en exotische spreeuwen, ze zijn allemaal te bewonderen in Vogelpark Ruinen. Maar ook de enorme hoenderkoet en de indrukwekkende Auerhoen laten zich graag aan het publiek zien in het Drentse vogelpark. Een park dat met recht de titel park voert. Wandelpaden die speels slingerend door het groen de bezoeker langs de kooien met vogels leiden, een mooi terras waar de inwendige mens aan zijn trekken kan komen en een heerlijke speelweide, waar de kleintjes lekker kunnen ravotten, schommelen, wipwappen en klimmen. Kortom, Vogelpark Ruinen in meer dan een vogelpark alleen, Vogelpark Ruinen is een perfect dagje uit.

Ga naar de website van Vogelpark Ruinen

Historie en populariteit

Vogelpark Ruinen is een particulier initiatief. Henk Dietz uit Ruinen is geestelijk vader van het park. De boerenzoon groeit op tussen allerlei dieren, maar het zijn toch vooral de vogels die op bijzondere interesse van hem mogen rekenen. Door de jaren heen weet Dietz een behoorlijke collectie vogels te verzamelen. En als in 2000 zich de mogelijkheid voordoet deze collectie ook voor anderen toegankelijk te maken twijfelt Dietz geen moment. Inmiddels is het park fors gegroeid en heeft de oprichter van Vogelpark Ruinen er een weektaak aan om het park te beheren. En dan heeft hij ook nog zijn ‘normale’ baan bij het Hoogheemraadschap Reest en Wieden.

Locatie

Een bezoek aan Vogelpark Ruinen is perfect te combineren met een wandeling of fietstocht door het grootste natte heidegebied van West-Europa. Nationaal Park Dwingelderveld is een prachtig natuurgebied waarin natte slenken, droge zandruggen en een groot aantal vennen elkaar afwisselen. Bijzonder van Nationaal Park Dwingelderveld is dat de drie slangensoorten die in Nederland voorkomen hier allen hun habitat hebben. Zowel de adder als de ringslang en de gladde slang leven er.

Programma / activiteiten

Vogelpark Ruinen is van mei tot en met september geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus is het park zelfs iedere dag geopend.

Stats & tags


Ruinen, Drenthe, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling