Introductie

Vogelliefhebbers kijken hun ogen uit in Vogelpark De Lorkeershoeve in Overijssel. In het park worden onder andere papegaaien, uilen, watervogels, fazanten, ara’s en parkieten gehouden.

Ga naar de website van Vogelpark De Lorkeershoeve

Historie en populariteit

Vogelpark De Lorkeershoeve is opgericht door het echtpaar Alfons en Jeanette Jansen of Lorkeers. De pony’s, kangoeroes en ezels die ze vroeger op hun weiland hielden, trokken zoveel nieuwsgierige bezoekers, dat ze besloten een dierenpark te beginnen. Omdat Alfons een groot vogelliefhebber was, maakte het stel plannen voor een vogelpark. Dat bleek niet eenvoudig, want de gemeente vond het vogelpark in eerste instantie niet binnen het bestemmingsplan passen op de locatie die het stel op het oog had. Toch kregen ze uiteindelijk toestemming van het college van burgemeester en wethouders omdat het park de leefbaarheid op het platteland zou vergroten. Samen met vrienden en familieleden ontwierp het echtpaar het park, inclusief beplanting en beelden. In augustus 2010 werd het park, dat bijna twee hectare groot is, geopend voor publiek.

Locatie

Vogelpark De Lorkeershoeve ligt aan De Kerkdijk in Lutten, een streekdorpje langs de Dedemsvaart in Overijssel.

Programma / activiteiten

In het ruim opgezette vogelpark krijgen de dieren alle ruimte om te leven. Wandel langs de vele volières en ontdek vogelsoorten die u misschien nooit eerder gezien hebt. Als u gelukt heeft, kunt u misschien zelfs jonge vogeltjes bewonderen. Er hangen namelijk verschillende broedblokken in het park. Luister naar de bijzondere vogelgeluiden en geniet van de prachtige tuinen met watervallen, beelden en vijvers. Vergeet ook de speciale roofvogelburcht niet te bezoeken. Als u uitgekeken bent, kunt u tot rust komen op het terras of in het restaurant, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Wanneer u met een groep komt, kunt u vooraf een speciaal groepsarrangement reserveren met bijvoorbeeld een stamppotbuffet of een barbecue.

Stats & tags


Lutten, Overijssel, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling