Introductie

Avifauna is een uniek vogelpark in Alphen aan den Rijn. Hier kunnen bezoekers alles zelf uitvogelen over vogels. Wat is de grootste vogel ter wereld? Waarom is een flamingo roze? Het wordt bij Avifauna allemaal duidelijk. Bezoekers kunnen vogeldemonstraties bijwonen, waarbij felgekleurde ara’s over het water scheren terwijl verzorgers de leukste vogelweetjes vertellen. Daarnaast kunnen zij het voeren van de pinguïns meemaken en zelf de honingpapegaaien voeren. Aan kinderen is ook gedacht, want zij kunnen zich prima vermaken in de reusachtige speeltuin waar zich talloze attracties en speeltoestelen bevinden.

Ga naar de website van Vogelpark Avifauna

Historie en populariteit

Het was de burgemeester van Alphen aan den Rijn die destijds in augustus 1949 éénmalig zijn achtertuin van landgoed Ten Rhijn openstelde voor nieuwsgierige dorpsgenoten. Omdat deze mensen dolenthousiast waren over zijn privé vogel collectie, besloot hij een vogelpark op te richten. Op 17 mei 1950 werd dit park een feit, het eerste vogelpark ter wereld opende de deuren voor publiek. Jaren later werd het park overgenomen door de heer Van der Valk en de toekan, het symbool van het vogelpark bleef bestaan en werd eveneens het logo van alle Van der Valk hotels en restaurants, zoals wij deze vandaag de dag kennen.

Locatie

Avifauna vogelpark blijft continue in beweging. Vogelverblijven worden moderner ingericht en de entourage wordt nog natuurlijker, zodat vogels kijken een echte belevenis blijft. Vele mensen die het park al eens hebben bezocht, komen dan ook graag weer een keertje terug.

Programma / activiteiten

Avifauna vogelpark is gevestigd in het hart van de Randstad in Alphen aan den Rijn, provincie Zuid Holland. Het is gelegen tussen Bodegraven, Gouda, Leiden en Ter Aar, aan de Oude Rijn en goed te bereiken zowel met de auto, als met het openbaar vervoer.

Er is van alles te doen en te beleven in Avifauna. Het bijwonen van de spectaculaire vogeldemonstraties, een tocht maken door de Filipijnse jungle of nachtvogels spotten tijdens een nachtsafari, het is allemaal mogelijk. Daarnaast kan men zelf de bontgekleurde lori’s met een cupje nectar voeren of voederdemonstraties van pinguïns en pelikanen bijwonen.

Avifauna is ook een uiterst geschikte locatie voor het vieren van een verjaardagsfeestje, alsook het adres voor schoolreisjes. Daarnaast is de exotische locatie uniek om elkaar het jawoord te geven of voor het huwelijksfeest zelf. Het Live Cookingspektakel is een echte belevenis voor feesten en partijen. Het eten wordt tijdens het het feest live onder het toeziend oog van de gasten bereid. Ook voor zakelijke bijeenkomsten is vogelpark Avifauna een prima plek. Werk kan op deze manier goed afgewisseld worden met ontspanning.

Stats & tags


Alphen aan Den Rijn, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling