Introductie

‘Hier aan de kust, de Zeeuwse kust’ is wellicht de bekendste strofe uit een lied waarin het Zeeuwse leven verheerlijkt wordt. En het Zeeuwse leven is ook heerlijk, en zeker wanneer je in Vlissingen bent. Deze prachtige stad ademt zilte zeelucht. De maritieme sfeer van de stad ervaar je op elke straathoek en het rijke verleden staat in zijn geheel in het teken van het harde leven op zee. Voor iedereen die van maritieme cultuur houdt is Vlissingen een echte aanrader. Maar ook voor iedereen die van mosselen houdt, van kunst, van winkelen, van lekker stappen, Vlissingen heeft het allemaal.

Ga naar de website van Vlissingen

Historie en populariteit

Hoewel Vlissingen reeds in 620 genoemd wordt in de analen, begint de stad pas te bloeien in de middeleeuwen. Aan het einde van de dertiende eeuw worden de eerste haven aangelegd en rondom die havens verrees het Vlissingen zoals we dat tegenwoordig kennen. De Gouden Eeuw die het gewest Holland veel rijkdom bezorgde liet ook Vlissingen niet ongemoeid. Met een directe verbinding met de zee vormde Vlissingen een belangrijke vertrekplaats voor schepen van de Verenigde Oostindische Compagnie en de Westindische Compagnie.

Bezienswaardigheden

Vlissingen is een echte monumentenstad. De stad prijkt op plaats dertig op de lijst van Nederlandse steden met de meeste Rijksmonumenten. Een wandeling door het centrum is al een bijzondere belevenis op zich. Het Zeeuws Maritiem MuZEEum is een must voor iedereen die meer over de stad te weten wil komen.

Evenementen

Vlissingen is een echte evenementenstad. Vooral gedurende het zomerseizoen, wanneer de stad wordt aangedaan door vele toeristen uit binnen- en buitenland, is er met enige regelmaat iets te beleven op het gebied van evenementen. Het festival Onderstroom, een vierdaags evenement dat het eerste weekend van juli wordt georganiseerd, verandert Vlissingen in een groot openluchttheater. Straattheater, beeldende kunst, muziek en nog veel meer in het mooie centrum van de stad. Tijdens Vlissingen Maritiem dat het laatste weekend van augustus wordt georganiseerd komt het maritieme karakter van de stad volledig tot zijn recht. Andere bijzondere evenementen zijn onder andere het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi en de kermis.

Stats & tags


Vlissingen, Zeeland, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling