Introductie

Vlindorado in Noord-Holland is één van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa. In dit vlinderparadijs fladderen meer dan duizend prachtige exemplaren rond. De eigenaren hebben ook een (sub)tropische vogeltuin die samen met de vlindertuin bezocht kan worden en een tropische bloemen- en papayakwekerij.

Ga naar de website van Vlindertuin Vlindorado

Historie en populariteit

Vlindertuin Vlindorado is opgezet door het echtpaar Harald en Pauline Dekker. De eigenaren van de bloemenkwekerij Dekker Anthuriums deden inspiratie op tijdens vakanties naar onder meer Aruba en Costa Rica. Ook volgden ze een cursus bij de vlindertuin van Artis. Op 2 augustus 2010 werd de vlindertuin officieel geopend. De vlinders worden als pop gekocht. Als ze op eigen kracht kunnen vliegen, mogen ze op zoek naar hun favoriete plant in de tuin. Elke week komen er 500 tot 700 nieuwe vlinderpoppen uit Azië en Costa Rica binnen waardoor er vele vlinders in allerlei kleuren en maten rondvliegen. Inmiddels is er ook een eigen kweek programma opgezet, waardoor de bezoekers alle stadia van de vlinder, ei – rups – pop en vlinder, in de vlindertuin kunnen bewonderen. Met een beetje geluk kunnen bezoekers de geboorte van een vlinder meemaken in de poppenkast. in februari 2014 is de vlindertuin uitgebreid met een nieuwe belevenis, de vogeltuin. Een grote inloopvolière waar u oog in oog staat met prachtig gekleurde (sub)tropische vogels.

Locatie

Vlindorado is gevestigd aan de Smeetsweg in het dorpje Waarland, tusssen Alkmaar en Schagen, in de provincie Noord-Holland. Op de website kunt u een routebeschrijving vinden.

Programma / activiteiten

Bezoekers van Vlindorado kunnen onder andere op zoek gaan naar de prachtige blauwe Morpho uit Midden-Amerika of de papiervlinder uit Maleisië. Wist u dat een vlinder gemiddeld slechts twee tot drie weken leeft? In de vlindertuin worden elke dag nieuwe vlinders geboren. Neem maar eens een kijkje in de speciale poppenkast. De verharde hoofdpaden zijn goed toegankelijk voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel. Na uw bezoek aan de vlindertuin kunt u even ontspannen op het terras. De vlindertuin is iedere dag geopend van half februari tot half november.

Stats & tags


Waarland, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: 10:00u-17:00u
Dinsdag: 10:00u-17:00u
Woensdag: 10:00u-17:00u
Donderdag: 10:00u-17:00u
Vrijdag: 10:00u-17:00u
Zaterdag: 10:00u-17:00u
Zondag: 11:00u-17:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling