Introductie

Ben je een liefhebber van vlinders? Dan moet je zeker Vlindertuin Papiliorama in Havelte een keer bezoeken. Hier vliegen honderden vlinders van over de hele wereld rond in een overdekte vlindertuin van meer dan 900 vierkante meter. Verder kun je hier meer te weten komen over het leven van de vlinder aan de hand van afbeeldingen en video’s.

Ga naar de website van Vlinderparadijs Papiliorama

Historie en populariteit

Het vlinderparadijs is geopend in december 1998 en behoort nu tot één van de grotere vlindertuinen van Europa.

Locatie

Vlinderparadijs Papiliorama is gelegen aan de Van Helomaweg in Havelte, provincie Drenthe.

Programma / activiteiten

De kas waar honderden vlinders vrij kunnen rondvliegen is ruim 900 vierkante meter groot. Je kunt niet alleen genieten van de vliegende vlinders, maar je kunt ook meer leren over deze dieren aan de hand van educatieve video’s. Er staat ook een versteende vlinder van 50 miljoen jaar oud tentoongesteld.

De beste bezoektijd is ’s ochtends omdat de vlinders dan het meest actief zijn. De vlindertuin is de hele week geopend. In de winter gaat de tuin eerder dicht omdat het dan eerder donker is en vlinders dan gaan slapen.

Bij de balie kun je vlinders kopen die op een natuurlijke manier gestorven zijn om te gebruiken in bijvoorbeeld een boeket of voor een studieproject.

Stats & tags


Havelte, Drenthe, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling