Introductie

De Vlaggenparade in Rotterdam is een uniek soort buitenmuseum. Deze parade van wel 230 masten bevindt zich langs de Boompjes, vanaf de voet van de Erasmusbrug tot aan de Willemsbrug. De vlaggen zijn in de maanden februari tot en met oktober te bewonderen. Het is een sprookjesachtig gezicht en uniek in de wereld. De Vlaggenparade in het bruisende Rotterdam is ’s avonds en ’s nachts prachtig verlicht en er worden themavlaggen getoond tijdens regionale activiteiten, festivals en andere nationale of internationale evenementen.

Ga naar de website van Vlaggenparade

Historie en populariteit

De Vlaggenparade in Rotterdam is als het ware een bepaalde taal die gesproken wordt. Het straalt een warm welkom uit. De vlag is altijd al een belangrijk middel geweest bij de communicatie op wat voor manier dan ook. Vlaggen staan symbool voor oorlog en vrede, voor vreugde en verdriet. Ze worden gebruikt bij politieke en culturele veranderingen in de wereld.

Locatie

Met een vlag werd aangegeven hoe groot de macht van een koning was, werd grondgebied geclaimd door ontdekkingsreizigers en staan we vandaag de dag stil bij een verjaardag in het koninklijk huis. Het is een belangrijk symbool en een bekrachtiging van een speciale gebeurtenis, zoals de landing op de maan. Om deze reden is Stichting Vlaggenparade Rotterdam in 1998 begonnen met het verzamelen van vlaggen voor een Vlaggenparade. Het doel was om 230 vlaggen naast elkaar te plaatsen op één van de drukste locaties in Rotterdam, namelijk de Boompjes-boulevard die langs de Maas loopt.

Programma / activiteiten

In 2000 werd het eerste deel van de Vlaggenparade feestelijk geopend door de Rotterdamse burgemeester Opstelten. De Vlaggenparade is in januari 2005 voltooid en op 30 maart werd het geheel feestelijk geopend. Dagelijks wandelen, fietsen of rijden ruim 50.000 mensen langs deze Vlaggenparade.

De Vlaggenparade bevindt zich langs de Boompjes in Rotterdam in de provincie Zuid-Holland. De Boompjes is een boulevard die langs de noordelijke oever van de Maas loopt. Rotterdam is uitstekend bereikbaar via trein en bus en in de stad is op diverse plekken voldoende parkeergelegenheid te vinden in de betaalde parkeergarages.

De Vlaggenparade bestaat momenteel uit 230 masten die op de Boompjes zijn te vinden. De spectaculaire reeks met vlaggen verwelkomt bezoekers en groet passanten in Rotterdam. De verzameling bestaat inmiddels uit 180 vlaggen van verschillende nationaliteiten en bedrijfsvlaggen van sponsors. Tijdens festivals en andere evenementen worden themavlaggen gehesen. Het hijsen van een nieuwe vlag wordt altijd met veel feestelijkheden uitgevoerd. Ook kunnen masten voor allerlei doeleinden voor een bepaalde periode worden gehuurd door bedrijven en organisaties. De hoge masten van de Vlaggenparade geven dit deel van Rotterdam beslist een heel bijzondere aanblik. Ze zijn dé blikvanger van de Boompjes

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling