Introductie

Een bezoek aan Vijvertuin De Waterjuffer is een must voor iedere vijverliefhebber. Naast de diverse vijvers, is er een arboretum, galerie en een theeschenkerij.

Ga naar de website van Vijvertuin de Waterjuffer

Historie en populariteit

Eigenaren Hans en Annie Veenstra begonnen in 1998. Sindsdien is de tui uitgegroeid tot een prachtig stukje ‘natuur’ met drie vijvers en een collectie bijzondere en alledaagse boomsoorten. De tuin is genoemd naar een van zijn bewoners: de Waterjuffer.

Locatie

Vijvertuin De Waterjuffer ligt in het oosten van Friesland. Met de auto is de tuin prima te bereiken. Op werkdagen is de verbinding met het openbaar vervoer goed. Komt u echter op zaterdag, dan moet u rekening houden met een wandeling van 20 minuten vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. In de directe omgeving lopen verschillende fietsroutes. Tevens is hier een historische wandelroute. Een aanrader als u toch in de buurt bent.

Programma / activiteiten

De Waterjuffer bestaat uit een Vijvertuin, arboretum, Galerie, theeschenkerij en logies. In totaal zijn er drie vijvers. Iedere vijver heeft een eigen karakter. Zo is er een koivijver met Japanse uitstraling, waar meer dan twintig koikarpers wonen, elk met opvallende kleuren. Er is een grote natuurvijver; het deel waarmee het allemaal begon. De derde vijver wordt bewoond door kikkers en salamanders. Er zijn veel mooie water- en moerasplanten, zoals de Gele Lis, Egelskop, Slangenwortel en Weegbree. Het arboretum is opgedeeld in een bladverliezend en een bladhoudend deel. Hier vind je bijvoorbeeld de mammoetboom, tulpenboom en diverse soorten cryptomeria. Sinds een paar jaar is er een theeschenkerij waar plaats is voor 60 personen. Het terras ligt op het zonnig zuiden. In de donkerste hoek van de tuin is een meditatiehoek, waar u heerlijk tot rust kunt komen. In de Galerie kunt u woon- en tuindecoraties kopen. De tuin is geopend op maandag- , woensdag- en vrijdagmiddag. Op zaterdag is De Waterjuffer ook ’s ochtends open.

Stats & tags


Augustinusga, Friesland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling