Introductie

De Vierdaagsefeesten Nijmegen zijn tijdens de jaarlijkse wandelvierdaagse niet meer weg te denken. In die periode wordt de binnenstad tot één groot openluchtpodium omgetoverd. Gedurende zeven dagen en nachten kunnen bezoekers hier feest vieren. Traditiegetrouw worden de feesten met een prachtig vuurwerk geopend. Er vinden op diverse locaties in de stad tal van optredens plaats en ook overdag is er van alles te doen. Vrijwel alle optredens zijn gratis toegankelijk. Naast muziek is er ook veel aandacht voor straattheater en kunst en overal staan tenten en plekken waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast kan een bezoek aan de Nijmeegse Vierdaagsefeesten met een boottocht of andere activiteit worden gecombineerd.

Ga naar de website van Vierdaagsefeesten Nijmegen

Historie en populariteit

De Vierdaagsefeesten Nijmegen worden sinds 1970 georganiseerd en zijn een jaarlijks terugkerend evenement. Het wordt in de week van de Nijmeegse wandelvierdaagse gehouden. Het evenement is in de volksmond bekend als de zomerfeesten en de naam werd in 1998 door Vierdaagsefeesten vervangen. Dit om voor mensen van buitenaf de connectie te vergroten met de wandelmars. Tijdens het feest treden traditiegetrouw verschillende artiesten op de diverse podia op. De Vierdaagsefeesten Nijmegen worden jaarlijks goed bezocht en zijn zeer populair. Met meer dan 1 miljoen bezoekers wordt het ieder jaar weer een fantastisch feest.

Locatie

De Vierdaagsefeesten Nijmegen vinden plaats in de stad Nijmegen, provincie Gelderland. De stad is goed te bereiken met eigen vervoer en parkeren kan in de betaalde parkeergarages of in het transferium waarvandaan pendelbussen rijden. Omdat het altijd erg druk is tijdens de feesten en de wandelmars, wordt aangeraden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Er worden extra treinen ingezet en er rijden voldoende bussen.

Programma / activiteiten

De Vierdaagsefeesten Nijmegen zijn al sinds jaar en dag een begrip. Een week lang kunnen bezoekers genieten van een variatie aan artiesten en allerhande activiteiten op diverse locaties in de binnenstad. Er vinden mooie en gevarieerde optredens in verschillende muziekstijlen plaats op podia in straten, in de Stevenskerk en in parken. Er is aandacht voor theater, kunst en cultuur door middel van straattheateracts en het tonen van films. Voor kinderen zijn er tevens tal van activiteiten zoals bouwen met Lego en Nijntje leest voor.

De Vierdaagsefeesten hebben daarnaast ook diverse leuke acties. Zo kunnen bezoekers voor unieke concerten gratis kaarten winnen of kans maken in een luchtballon mee te vliegen over Nijmegen tijdens de feesten. Tot slot wordt ook aan de innerlijke mens gedacht, want op verschillende locaties in de stad staan tijdens de Vierdaagsefeesten Nijmegen naast de kraampjes met non-food en vermaak tevens allerlei stands met hapjes en drankjes.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Evenementen, Juli

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling