Introductie

Het Vermeer Centrum Delft geeft bezoekers een kijkje in het leven van de 17e eeuwse meester schilder Johannes Vermeer die leefde van 1632 tot 1675. Ook zijn werk en zijn relatie tot de stad Delft worden in het museum belicht. Men ontdekt de verhalen achter de schilderijen en aan de hand van een permanente tentoonstelling krijgt men een goed beeld hoe deze kunstenaar werkte in zijn atelier.

Ga naar de website van Vermeer Centrum Delft

Historie en populariteit

Er is aandacht voor licht, kleur en perspectief en bezoekers kunnen ook zelf wat experimenteren. Een film maakt de relatie tussen Vermeer en de stad Delft duidelijk. Het Vermeer Centrum Delft beschikt over alle 37 schilderijen van deze meester schilder, maar dan als reproducties op ware grootte.

Locatie

Het Vermeer Centrum Delft is opgericht om de schilder Johannes Vermeer in Delft een tastbare plaats te geven. In 2007 werden de deuren van het centrum geopend, maar in datzelfde jaar ook alweer gesloten wegens te hoge kosten en tegenvallende bezoekerscijfers. Heropening vond plaats in 2008 en vanaf die tijd wordt het centrum volledig door vrijwilligers gerund. Het Vermeer Centrum mag jaarlijks rond de 30.000 bezoekers welkom heten.

Programma / activiteiten

Het Vermeer Centrum is gelegen in de stad Delft, provincie Zuid Holland. Het centrum is gevestigd in het voormalige St. Lucasgilde, een historische locatie, omdat Vermeer hier jarenlang hoofdman was van de schilders. Het Centrum is goed met eigen vervoer te bereiken en parkeren kan in de nabij gelegen parkeergarages. Vanaf het station Delft ligt het Vermeer Centrum op circa 10 tot 15 minuten loopafstand, maar er rijden ook bussen.

Het Vermeer Centrum Delft is te bezoeken door middel van een rondleiding, waarbij een gids alles vertelt over de werken en het leven van Vermeer. De inhoud van de rondleiding wordt bovendien afgestemd op de doelgroep. Zo worden er rondleidingen gegeven in andere talen en zijn er ook speciale rondgangen voor scholieren. Daarnaast kan men tevens kiezen voor een audiotour. Het winkeltje op de begane grond biedt een uitgebreid assortiment kaarten, boeken en cadeaus gerelateerd aan Vermeer en Delft.

Wie op zoek is naar een bijzondere locatie voor bijvoorbeeld een feest, receptie of diner, is bij het Vermeer Centrum Delft aan het juiste adres. De prachtige ambiance, de intieme sfeer en de mooie collectie staan absoluut garant voor een unieke ervaring.

Stats & tags


Delft, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling