Introductie

Het Vincent van Gogh Huis is een kunstcentrum aan de markt van Zundert. De boeiende presentaties en collecties zijn interessant voor zowel kunstliefhebbers als voor toeristen en dagjesmensen. Er zijn vaste exposities over Vincent van Gogh zelf en wisseltentoonstellingen die op kunstenaars van de 20e en 21e eeuw zijn gericht. Kunstenaars die zich laten inspireren door het leven of werk van Van Gogh. Het Vincent van Gogh Huis is een actieve belevingswereld met prikkelende presentaties en thema’s voor jong en oud.

Ga naar de website van Van Goghhuis

Historie en populariteit

Vincent van Gogh werd geboren in 1853, aan de markt van Zundert. Hij was de zoon van een dominee. In 1903 moest zijn geboortehuis plaats maken voor een nieuw te bouwen pastorie. Het Vincent van Gogh Huis werd gerealiseerd door samenvoeging van deze pastorie en een sfeervol patriciërshuis. De schuur in de tuin werd ingericht voor workshops en groepsontvangsten en het terras werd de plek voor buitententoonstellingen. Op de locatie waar eerst het geboortehuis van Van Gogh stond, werd het Vincent van Gogh Huis in het najaar van 2008 opengesteld voor publiek. Vanaf deze opening weten veel mensen het mooie kunstcentrum te vinden.

Locatie

Het Vincent van Gogh Huis is gelegen in het centrum van Zundert, provincie Noord Brabant. Met de auto prima te bereiken en wie met het openbaar vervoer reist, kan vanaf Station Breda de bus richting Zundert nemen.

Programma / activiteiten

In het Vincent van Gogh Huis is een vaste expositie te bewonderen. Dit is een kijk- en hoorspel waarin Vincent de bezoeker zelf meeneemt op ontdekkingsreis. Men ontmoet broer Theo, de kunsthandelaar oom Cent en natuurlijk zijn vader en moeder. Bezoekers wanen zich in de huiskamer van het gezin Van Gogh.

Het kunstcentrum geeft rondleidingen en organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen, lezingen, workshops tekenen en schilderen en arrangementen voor bijvoorbeeld groepsuitjes. Er is een museumwinkel waar mooie Vincent van Gogh gifts zijn te verkrijgen, maar ook andere hebbedingetjes.

Het Van Gogh documentatiecentrum staat in het teken van de wetenschap en onderwijs. Leerlingen en andere geïnteresseerden kunnen hier allerlei documentatie en informatie vinden. Het Vincent van Gogh Huis is zodoende voor alle leeftijden en liefhebbers een boeiend kunst- belevingscentrum.

Stats & tags


Zundert, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling