Introductie

Bewonder bijzondere dieren uit alle werelddelen in het Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn, Noord-Holland. Dit populaire dierenpark beschikt ook over een speeltuin, verschillende terrasjes en een museum met historische landbouwwerktuigen.

Ga naar de website van Van Blanckendaell Park

Historie en populariteit

In 1976 startte Piet Blankendaal samen met zijn compagnon Tinus Rozendaal de onderneming Daalimpex, een export- en vriesopslagbedrijf. Het bedrijf werd een groot succes en Daalimpex groeide uit tot een miljoenenonderneming. In 2007 richtte Blankendaal het Van Blanckendaell Park op in het dorpje Tuitjenhorn, als cadeautje voor de inwoners van de gemeente Harenkarspel. Na een half jaar hadden al 50.000 mensen het dierenpark bezocht. Inmiddels trekt het park zo’n 300.000 bezoekers per jaar, maar Blankendaal hoopt dat het bezoekersaantal na een uitbreiding van het park op den duur zal groeien naar een half miljoen. Veel scholen combineren een schoolreisje naar het Van Blanckendaell Park met een bezoek aan speelparadijs de Holle Bolle Boom, dat in hetzelfde dorp ligt. De meeste bezoekers komen op woensdagmiddag, in het weekend of tijdens schoolvakanties.

Locatie

Het Van Blanckendaell Park ligt in Tuitjenhorn, een Noord-Hollands dorpje in de gemeente Harenkarspel, tussen Alkmaar en Schagen in.

Programma / activiteiten

In het Van Blanckendaellpark wonen meer dieren dan je misschien zou verwachten van een park in een dorpje. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld roofvogels, alpaca’s, flamingo’s, verschillende apen, pinguïns, rendieren, zebra’s, ezels, damherten en kangoeroes zien. Het dierenpark is het hele jaar door geopend. Wie even genoeg dieren heeft gezien, kan zich uitleven in de speeltuin of rustig rondkijken in het museum. In het museum staat de tijd even stil. Opa’s en oma’s herkennen misschien de historische werktuigen en de kleding van het vroegere boerenleven wel. Heeft u honger of dorst gekregen? In het Van Blanckendaell Park vindt u verschillende terrasjes en een gezellige kantine.

Stats & tags


Tuitjenhorn, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling