Introductie

De legende de Witte Wieven leeft voort in Lochem als Uitspanning de Witte Wieven, een plek waar toeristen en dagjesmensen zich prima kunnen vermaken. De speeltuin is uitermate geschikt voor kinderen, de kinderboerderij en de Schotse Hooglanders, de apenboom en natuurlijk heel veel witte wieven. Er is bij de Witte Wieven veel te doen en te beleven. Een echte aanrader is de puzzeltocht vol opdrachten en vragen op het terrein met aansluitend een echte spookpannenkoek en een heerlijk heksendrankje. Wie durft het aan?!

Ga naar de website van Uitspanning De Witte Wieven

Historie en populariteit

Zoals gezegd leven de Witte Wieven van Lochem voort. Aan de rand van de glooiende hellingen en de prachtige natuur bevindt zich op de berg in Zwiep een diepe kuil. De Witte Wievenkuil. Ooit woonde hier een rijke boer met zijn dochter. Maar nu woont en werkt de familie Postel in Zwiep al meer dan 160 jaar als bakker, windmolenaar en caféhouder van Uitspanning de Witte Wieven. Wie de legende over de Witte Wieven die dwalen om de witte wievenkuil in het nachtelijke duister wil weten is bij de familie Postel aan het goede adres, want zij weten veel over deze voortlevende legende te vertellen.

Locatie

De Witte Wieven is dan ook zeer populair bij vele toeristen, dagjesmensen en families uit het hele land.

Programma / activiteiten

De Witte Wieven zijn te vinden in het mooie Lochem, in de Achterhoek, gelegen in de provincie Gelderland. Wie vanaf de A1 vanaf Lochem richting Barchem en Zwiep rijdt, komt de Uitspanning vanzelf tegen. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar en het Witte Wief aan het begin van deze plekken wijst bezoekers de weg.

Bij de Witte Wieven kunnen bezoekers gewoon lekker bezig zijn. Er is voor elk wat wils. Zo kan men deelnemen aan een huifkartocht, de puzzeltocht of aan de Schotse spelen, maar men kan hier ook forelvissen of een tochtje over het water maken in een kano. Bezoekers kunnen onder begeleiding van een gids naar de Witte Wievenkoele, waarbij het is aan te raden rustig te blijven, want wie de rust verstoord van de Witte Wieven…. Deze tochten worden veelal in de avonduren georganiseerd als het donker is.

Voor kinderen is er de leuke speeltuin en in de bakkerij worden met regelmaat Witte Wievenkoeken en Zwiepse bolussen gebakken. Ook voor feestelijkheden is de Witte Wieven een prima locatie.

Stats & tags


Lochem, Gelderland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling