Introductie

De Uitmarkt is een evenement dat jaarlijks, meestal in het laatste weekend van augustus, plaatsvindt in de binnenstad van Amsterdam. Bezoekers kunnen genieten van dans- en theaterspektakels, muzikale optredens, klassieke muziek, cabaret en literatuur. De manifestatie kondigt de start van het landelijk culturele seizoen aan. Er zijn diverse podia waar artiesten, cabaretiers, orkesten, theatergezelschappen, ensembles, musea en andere artiesten zichzelf presenteren met tentoonstellingen en nieuwe programma’s. Daarnaast is er een informatiemarkt en een grote boekenmarkt, en kunnen kinderen terecht bij de speciale Uitmarkt Junior.

Ga naar de website van Uitmarkt

Historie en populariteit

De Uitmarkt in Amsterdam wordt sinds 1977 jaarlijks georganiseerd. Het is de aftrap van een nieuw cultureel seizoen, waarin artiesten vanuit alle genres hun nieuwe programma kunnen presenteren. Het evenement trekt jaarlijks veel bekijks en is met een half miljoen bezoekers, circa 42 podia en rond de 2000 artiesten vandaag de dag uitgegroeid tot het bekendste en grootste culturele festival van Nederland.

Locatie

De Uitmarkt wordt jaarlijks georganiseerd in de binnenstad van Amsterdam, gelegen in de provincie Noord-Holland. Onze hoofdstad is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en wie met eigen vervoer komt, kan het beste buiten de stad parkeren in verband met wegafsluitingen in het centrum en de dure parkeergarages.

Programma / activiteiten

De jaarlijkse Uitmarkt, die traditiegetrouw in het laatste weekend van augustus plaatsvindt, is gratis toegankelijk voor jong en oud. De binnenstad wordt een bruisend festijn met theater, dans, muziek en cabaret. Artiesten laten op diverse podia zien aan het publiek wat zij kunnen verwachten in het komend cultureel seizoen. Naast podiumkunsten wordt er ook aandacht besteed aan literatuur, media en films. Voor kinderen is er een speciale Junior uitvoering van de Uitmarkt. Zij kunnen deelnemen aan workshops en kunnen voorstellingen en muziekoptredens bijwonen.

Tijdens het weekend is er eveneens een informatie- en boekenmarkt verbonden aan het evenement en wordt er tevens aandacht besteed aan beeldende kunst en architectuur. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld per rondvaartboot de speciaal samengestelde architectuurroute bevaren. Kortom, de Uitmarkt is een uitstekend uitstapje voor het hele gezin. Altijd gezellig en altijd sfeervol.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Augustus, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling