Introductie

Het Uitfeest in Utrecht is een gezellig en cultureel evenement. Tijdens dit feest zetten de verschillende culturele instellingen hun deuren voor publiek open, om te laten zien wat zij komend seizoen allemaal kunnen beleven. Daarnaast zijn er dansdemonstraties en podia met concerten op pleinen in de buitenlucht en kunnen bezoekers deelnemen aan een gratis rondleiding door het museum of alvast van de komende theatervoorstellingen een voorproefje krijgen. Ook kunnen bezoekers gratis workshops en lessen volgen of meedoen aan speciale wedstrijden. Kortom, het Uitfeest is het perfecte moment om kennis te maken met het culturele aanbod in de Utrechtse stad.

Ga naar de website van Uitfeest

Historie en populariteit

In 2012 werd het Uitfeest voor de 15e keer georganiseerd. Het feest is een culturele zondag en de Culturele Zondagen zijn een samenwerking tussen én met instellingen, en zijn een initiatief van de gemeente Utrecht. Samen met het Utrechts Uitburo vormen de Culturele Zondagen de Stichting Cultuurpromotie Utrecht, die weer zorg draagt voor de organisatie van het Uitfeest. Een breed scala aan organisaties in de stad gaan graag deze samenwerking aan. Musea, podia, gezelschappen, galeries en reguliere evenementen zijn vaak partner van deze initiatieven. Het Uitfeest is een sfeervol en gezellig evenement dat altijd veel bezoekers van alle leeftijden trekt.

Locatie

Het Uitfeest wordt in Utrecht georganiseerd. De meeste activiteiten vinden in het centrum van de stad plaats. Daarom wordt bezoekers aangeraden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen, want het Centraal Station Utrecht ligt op loopafstand van de festiviteiten. Wie met eigen vervoer komt, kan het beste parkeren op één van de P+R locaties en daarvandaan de bus of tram naar de binnenstad nemen.

Programma / activiteiten

Het Uitfeest is traditioneel gezien een feestelijke aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Verschillende instellingen zoals musea, galeries en theaters openen hun deuren voor publiek en geven hen alvast een voorproefje van wat hen het komend seizoen te wachten staat. Op de diverse podia treden muzikanten, performers, acteurs, cabaretiers en dansgezelschappen op en daarnaast kan het publiek hier zelf ook aan deelnemen via workshops, lessen en wedstrijden.

Na deze culturele dag kan men neerstrijken op één van de terrassen of bij het Diner Dansant. Behalve lekker eten en drinken, worden bezoekers dan tevens nog getrakteerd op een film in de speciale Openluchtbios in samenwerking met het Nederlands Filmfestival. Het Uitfeest is zodoende een gezellig feest waarin publiek en culturele instellingen samen de opening vieren van het nieuwe culturele seizoen.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Evenementen, September

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling