Introductie

Waar in andere musea zaalwachters rondlopen om je op je vingers te tikken als je te dicht bij een kunstwerk komt, is het motto in het Twents Techniekmuseum HEIM ‘verboden af te blijven’. In dit interactieve museum in Hengelo is alles aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek. Kennis en inspiratie liggen op je te wachten in de vele verschillende museumafdelingen.
Zo ontdek je duurzame energie op een wel heel bijzondere manier in de E-MISSION zaal. Op een enorme interactieve wereldbol onderzoek je hoe het met moeder aarde gaat. Daarna speel je E-games en verdien je punten voor een schonere aarde.
De Radar- & Detectiezaal wordt geheel vernieuwd en is geopend vanaf eind september 2012. Je wordt hier uitgedaagd tot interactie, waardoor je meer inzicht krijgt in deze bijzondere technologie. Speciaal voor de kinderen is er Serious Gaming, waardoor ook voor hen deze technieken begrijpelijk worden gemaakt.
In november 2012 mag het museum een nieuwe museumbewoner verwelkomen: AAp, een interactieve orang-oetan die een spelletje met je speelt!

Ga naar de website van Twents Techniekmuseum HEIM

Historie en populariteit

De grondlegger van het Twents Techniekmuseum is de stichting Heim. Deze stichting is opgericht door de werkgroep industriële Archeologie van Oald Hengel en bedrijven, zoals Essent, Eaton, Thales en Stork. Het Techniekmuseum is interessant voor individuele bezoekers, maar ook voor groepen, zoals scholen en het bedrijfsleven. Voor zakelijke aangelegenheden is het museum namelijk een bijzondere ontmoetingsplaats met een historisch tintje.

Locatie

Het Twents Techniekmuseum Heim is gevestigd in een schitterend historisch pand in Hengelo, provincie Overijssel. Het museum is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het NS Station kan het museum te voet prima bereikt worden. Ook met de auto kan men eenvoudig vanuit verschillende richtingen het museum bereiken. In de omgeving van het museum is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Programma / activiteiten

Naast de verschillende afdelingen van het Twents Techniekmuseum op de begane grond, bevindt zich op de tweede verdieping van het museum een uitgebreide bibliotheek met diverse publicaties. Verder is er een museumcafé aanwezig en een museumwinkel waar bezoekers interessante producten kunnen kopen.

Er is een vaste tentoonstelling in het Techniekmuseum, maar daarnaast is er ook ruimte voor andere activiteiten. Elke maand staan er namelijk weer nieuwe activiteiten op het programma, variërend van het rijden op een accuboorauto tot het uitvoeren van proefjes, en van een tentoonstelling over huishoudelijke apparaten tot een theatervoorstelling. Overigens is sinds 2011 een nieuwe afdeling geopend met als thema E-mission, waarbij duurzame energie centraal staat.

Voor scholen heeft het museum verschillende lesmaterialen samengesteld en de museumruimte is uitermate geschikt voor onder meer presentaties, vergaderingen, symposia, lezingen, onderwijsprojecten of teambuilding. De mogelijkheden van het Twents Techniekmuseum zijn zeer divers.

Stats & tags


Hengelo, Overijssel, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling