Introductie

Op het TT Circuit Assen worden regelmatig evenementen georganiseerd, maar de meeste mensen bezoeken het circuit op de laatste zaterdag in juni. Op deze dag wordt al meer dan tachtig jaar de TT van Assen wordt gehouden.

Ga naar de website van TT Circuit Assen

Historie en populariteit

De eerste Nederlandse TT vond plaats op zaterdag 11 juli 1925. Het circuit was 28,4 km lang en lag tussen de Drentse dorpen Rolde, Borger en Schoonloo. Het huidige TT Circuit ligt in Assen en is 4.542 meter lang. Het circuit is voorzien van 34 pitboxen voor de coureurs en beschikt over bijna 60.000 zitplaatsen en 80.000 staanplaatsen. Tijdens grote evenementen, zoals de TT Assen, worden er honderden vrijwilligers ingezet. De populaire motorrace trekt, inclusief de trainingen, gemiddeld ongeveer 130.000 bezoekers. Motorrijders kunnen het circuit zelf eens uitproberen tijdens de jaarlijkse Landelijke Motordagen. Andere populaire evenementen zijn het Truckstar Festival en het WK Superbike.

Locatie

Het TT Circuit Assen is gunstig gelegen aan de A28. De parkeervoorziening voor bezoekers is ongeveer 60 hectare groot. Er is plaats voor zo’n 31.000 motoren en 30.000 auto’s.

Programma / activiteiten

Het TT Circuit Assen staat natuurlijk vooral bekend om de jaarlijkse TT. Wie deze spectaculaire motorrace eens een keer mee wil maken, kan zes tot acht weken voor het evenement kaarten kopen bij de voorverkoopadressen. Op de wedstrijddag en de trainingen zijn er ook kaarten verkrijgbaar bij de kassa’s langs het circuit, maar ook op andere dagen is het circuit een bezoek waard. Op de website van het circuit vindt u een evenementenkalender met informatie en tijdschema’s van de activiteiten. Echte motorfans of zakelijke klanten kunnen kiezen uit verschillende VIP-arrangementen met bijvoorbeeld een paddock tour, een pit lane walk of een exclusieve lunch.

Stats & tags


Assen, Drenthe, Nederland
Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling