Introductie

Voor kinderen en tieners is het Tienerhuis Skatepark de plek om gezellig met vrienden en vriendinnen samen te komen. Zij kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten zoals Zumba, fotografie en speciale meidenmiddag- of avonden. Voor jongens is er de jongensclub met activiteiten als tafeltennis, darten en film kijken. Een andere bezigheid is skaten, waarvoor een speciale, gezellige skatebaan aangelegd is. Deze is voorzien van een Vert, Ramp en Funbox. Iedereen is dagelijks welkom bij Tienerhuis Skatepark.

Ga naar de website van Tienerhuis Skatepark

Historie en populariteit

Tienerhuis Skatepark is ontstaan door een samenwerking van de Helmondse wijken Rijpelberg en Brouwhuis. In 1996 bleek er na een enquête behoefte te zijn aan een jongerencentrum en een skatepark. Er werd een stichting opgericht die plannen bedacht om een skatepark en een tienerhuis te kunnen realiseren. Jongerenwerker Constant Willems heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Het Skatepark is in 1997 gebouwd en na de bouw meteen opengesteld voor jongeren. En niet zonder succes, want al vanaf de allereerste dag, weten veel kids en tieners hun weg naar het Tienerhuis Skatepark te vinden.

Locatie

Tienerhuis Skatepark is gelegen in Helmond, een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Het jongerencentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De bushalte is op loopafstand van het gebouw. Bij het gebouw is tevens een parkeerterrein aanwezig.

Programma / activiteiten

Bij Tienerhuis Skatepark kunnen jongeren zowel skaten als lekker chillen met leeftijdgenoten. Op de skatebaan worden soms bijzondere Skateparty’s georganiseerd en daarnaast kunnen jongeren eventueel skateles krijgen. Bij de beheerder van de skatebaan kunnen zij skates, waveboards en skateboards lenen. Verder kan er ’s zomers op de baan een spelletje voetbal, basketbal en hockey gespeeld worden, mits het niet te druk is op de skatebaan.

In het tienerhuis kunnen jongeren terecht voor een drankje en een lekkere snack en bovendien kan hier tevens een potje pool, dart of tafelvoetbal worden gespeeld. Regelmatig worden hier diverse activiteiten georganiseerd, zoals een workshop fotografie of een swingende les zumba. Tieners kunnen volop genieten met leeftijdgenoten tijdens de meidenavond, de disco of de jongensclub. Kortom: jongeren zullen zich beslist niet vervelen bij Tienerhuis Skatepark.

Stats & tags


Helmond, Noord-Brabant, Nederland
Skate & Skeeler, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling