Introductie

Wie kent het niet; het Thialf in Heerenveen, de ijshal waar internationale grote schaatsevenementen worden georganiseerd en waar dweilorkesten de sfeer bepalen voor de duizenden oranje fans. Maar Thialf is meer, want bezoekers kunnen hier natuurlijk ook zelf recreatieve rondjes schaatsen. Naast de 400 meterbaan beschikt het ijscomplex over een 333 meterbaan, een krabbelbaan en een 30×60 meterbaan. Er is eveneens een ijshockeybaan aanwezig. Men kan schaatslessen volgen, die worden gegeven door soms hele beroemde schaatsers of trainers. Kortom, in Thialf Heerenveen voelt iedereen zich kampioen.

Ga naar de website van Thialf Heerenveen

Historie en populariteit

Thialf Heerenveen is geopend op 14 oktober 1967 door Prinses Christine en was daarmee één van de eerste kunstijsbanen in Nederland. De naam Thialf is van Thialfi afgeleid, een naam uit de mythologie. Thialfi was een echte waaghals, zeer slim en sportief en een trouwe dienaar van de god van de donder, Thor. In die tijd was alleen de ijshockehal overdekt en in 1986 kwam daar verandering in en werd ook de 400 meterbaan voorzien van een dak, met als gevolg het sneuvelen van alle wereldrecords. De 400 meterbaan is in 2001 opnieuw aangelegd en aangevuld met op het middenterrein extra banen. In 2004 heeft de ijshockeyhal een complete renovatie ondergaan.

Locatie

Thialf Heerenveen is populair bij iedereen. Van recreanten tot aan de wedstrijdschaatsers uit binnen- en buitenland en van schoolschaatsers tot aan de bezoekers van wedstrijden, iedereen weet Thialf te vinden en jaarlijks verwelkomt het ijspaleis duizenden bezoekers.

Programma / activiteiten

Het Thialf Leeuwarden is gelegen in het hoge Noorden in de provincie Friesland. Het ijscomplex beschikt over ruim 1500 parkeerplaatsen en is vanuit het hele land met de auto gemakkelijk te bereiken. Ook met het openbaar vervoer zijn de ijshallen goed te bereiken. Speciaal voor het Thialf is het station Heerenveen IJsstadion aangelegd.

In het Thialf kunnen bezoekers schaatslessen volgen voor het aanleren en verbeteren van de schaatstechniek. Er worden schaatsen verhuurd en men kan hier terecht voor het slijpen van schaatsen. Er worden aantrekkelijke clinics georganiseerd en rondleidingen gegeven. Het Thialf is ook een bijzonder leuke locatie voor allerlei feesten en bijeenkomsten. Denk aan kinderfeestjes, verjaardagen en zakelijke bijeenkomsten.

Daarnaast vinden er regelmatig evenementen plaats in Thialf Heerenveen, zoals concerten, beurzen en congressen. Maar ook de Tros heeft hier al eens zijn muziekfeest op het ijs gehouden. Tot slot zijn er de grote schaatstoernooien, zowel kunstrijden, short track, lange baanwedstrijden als ijshockey wedstrijden. Bezoekers zijn hierbij altijd van harte welkom.

Stats & tags


Heerenveen, Friesland, Nederland
Schaatsbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling