Gesloten, niet meer te bezoeken

Introductie

Geniet van een heerlijke High tea te midden van een geurige en kleurige rozentuin. Of ’s Winters knus bij de kachel. Dat kan bij Theehuis en Rozentuin De Stamroos.

Ga naar de website van Theehuis en Rozentuin De Stamroos

Historie en populariteit

Tot 1997 kweekte Jos en Agnes Vlaskamp appels en peren. Toen zij daarmee ophielden, hebben zij een rozentuin aangelegd, compleet met kikkerpoel. De tuin is een hectare groot. Sinds 2009 is de tuin open voor publiek, nadat deze is uitgebreid met de theeschenkerij.

Locatie

Ten noordwesten van Deventer ligt het dorp Terwolde. In deze Gelderse plaats aan de IJssel vindt u Theehuis en Rozentuin De Stamroos. Elke uur rijdt er een bus naar de theetuin. Deze stopt op tien minuten loopafstand. Met de auto is De Stamroos uitstekend bereikbaar. Tip: neem uw fiets of wandelschoenen mee. Er zijn fietsroutes verkrijgbaar bij De Stamroos. Ontdek de omgeving: de uiterwaarden van de IJssel, de dijken, eeuwenoude boerderijen en het nabijgelegen Deventer.

Programma / activiteiten

De Stamroos bestaat uit een theehuis en een rozentuin met kikkerpoel. Bij het theehuis kunt u terecht voor een High tea, lunch en een Afternoon tea. Het theefeest wordt bij een gezellige haard gehouden. Bij mooi weer kiest u een van de vele zitjes in de geurige en uitbundig bloeiende rozentuin. High tea bij De Stamroos is zoals we die traditioneel kennen: hartige sandwiches, scones met jam en clotted cream, cake, bonbons, eventueel aangevuld met een warm hapje en een nagerecht. Geen zin in al die calorieën? Dan bestelt u een verse lekkernij bij uw thee of ontdekt u het theekransje. De rozentuin is een hectare groot en ingericht als een park. Onder grote bomen staan diverse zitjes. Hier geniet u van het uitzicht over de tuin met al haar geuren en kleuren. Er zijn tachtig soorten rozen, in vele maten, groeiwijzen en kleuren. In het voorjaar bloeiende bloesems, kleurrijke voorjaarsbloemen en kwakende kikkers in de kikkerpoel. Theehuis en Rozentuin De Stamroos is open van april tot en met september. Doordeweeks kunt u hier terecht op dinsdag, woensdag en donderdag. Daarnaast is het geheel ook op zondag open. Wilt u gebruik maken van een Tea? dan dient u van tevoren te reserveren. Dit geldt ook wanneer u De Stamroos wilt bezoeken buiten de reguliere openingsdagen en -tijden.

Stats & tags


Terwolde, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling