Introductie

Alle grootheden van het vaderlandse theater hebben er al eens gestaan en allemaal roemen ze het theater om de goede sfeer en de prachtige ambiance. Niet zo verwonderlijk, want Theater Markant in het Brabantse Uden is ontworpen door een van de autoriteiten op het gebied van theaters. Herman Hertzberger, onder andere bekend als architect van het Chassé Theater in Breda en van Schouwburg Orpheus in Apeldoorn, tekende voor het ontwerp van het in 1996 gebouwde Brabantse theater.

Ga naar de website van Theater Markant

Historie en populariteit

Theater Markant heeft 685 zitplaatsen, verdeeld over balkon, zaal en orkestbakvloer. Vanaf alle plekken in het theater zijn de voorstelling prima te volgen, er is derhalve geen verschil en rang en prijs.

Locatie

Ervan uitgaande dat het theaterbezoek meestal in de avonduren plaatsvindt is een bezoek aan een voorstelling in theater Markant prima te combineren met een aantal activiteiten in en nabij Uden. Zo heeft het Brabantse stad met het Museum voor Religieuze Kunsten een bijzonder museum binnen de gemeentegrenzen. Dit museum, met in de collectie een aantal zeer zeldzame monstransen uit de middeleeuwen. Liefhebbers van prachtige natuur kunnen in Uden eveneens hun hart ophalen. Natuurpark de Maashorst en de Bedafse Bergen lenen zich uitstekend voor een heerlijke stevige wandeling. Daarnaast herbergt Uden met de Wijstgronden een aardkundig monument. Hier stroomt grondwater zichtbaar van lager naar hoger gelegen gebied. Juist omdat het hier zichtbaar gebeurt is dit een uniek verschijnsel. Deze natuurgebieden, en het feit dat ook in Uden zelf het openbare groen bijzonder veel aandacht krijgt, hebben er toe geleid dat de stad in 2007 werd uitgeroepen tot ‘Groenste stad van Nederland’. In 2008 werd zelfs de titel ‘Groenste stad van Europa’ in de wacht gesleept. Een wandeling door Uden is derhalve geen straf.

Programma / activiteiten

Als vanzelfsprekend kent theater Markant een gevarieerd en wisselend aanbod van theaterproducties. Op de website van de schouwburg kun je terecht voor de meest actuele theateragenda.

Stats & tags


Uden, Noord-Brabant, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling