Introductie

Bekend en onbekend talent vindt een podium in het knusse theater de Kattendans in het Brabantse Bergeijk. Vele grote namen, maar ook local hero’s hebben hier hun kunsten laten zien aan een publiek van maximaal driehonderd personen. Wie niet van het massale van de grote Nederlandse podia houdt, maar juist op een intieme wijze wil genieten van theater, dans en muziek is in Bergeijk aan het juiste adres.

Ga naar de website van Theater de Kattendans

Historie en populariteit

De naam heeft het theater ontleend aan de Bergeijkse mythologie. In het dorp bevinden zich namelijk vier gerestaureerde grafheuvels, waaromheen de katten ’s nachts dansten, zo wil de overlevering ons doen geloven. Een bronzen beeld bij de entree van het theater verwijst eveneens naar de sage.

Locatie

Naast de grafheuvels en het prachtige bronzen beeld zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden waardoor Bergeijk de moeite van een bezoek meer dan waard is. Liefhebbers van architectuur kunnen sowieso hun hart ophalen in dit Brabantse dorp. Bergeijk staat immers bekend als Rietveld-dorp. Het meest in het oog springende ontwerp van de wereldvermaarde ontwerper is het voormalige onderkomen van Weverij de Ploeg. De fabriek zelf is in 2007 gesloten, maar het gebouw straalt nog steeds de grandeur uit van ruim een halve eeuw geleden toen het in gebruik werd genomen. Een openbare klok in het park dat om de fabriek heen ligt en een bushalte zijn eveneens onmiskenbaar van de hand van de meester. Daarnaast heeft de architect ook getekend voor twee woonhuizen in het dorp. Bergeijk biedt ook onderdak aan een drietal musea. In het Eicha Museum wordt aandacht besteed aan het rijke verleden van de streek, van prehistorie tot middeleeuwen. Op afspraak te bezichtigen zijn het Fietsenmuseum en het Prankenmuseum, een museum gewijd aan de nalatenschap van amateurarcheoloog Petrus Pranken.

Programma / activiteiten

Vanwege het beperkte aantal stoelen verkopen shows in theater de Kattendans regelmatig uit. Daarom is het verstandig de agenda op de website tijdig te raadplegen en snel te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Stats & tags


Bergeijk, Noord-Brabant, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling