Introductie

The Museum of Medieval Torture Instruments is een museum waar bezoekers mee terug worden genomen naar middeleeuwse martelpraktijken. Een unieke collectie bestaande uit tekeningen, foto’s en meer dan 100 martelwerktuigen tonen een grimmige herinnering aan de tijd hoe slecht mensen met elkaar omgingen. Bezoekers kunnen lezen hoe de apparaten destijds werden gebruikt om mensen te martelen en zij komen alles te weten over de duistere Middeleeuwen, een periode waar misdadigers en criminelen nog genadeloos werden gestraft. Bezoekers aan The Museum of Medieval Torture Instruments zullen na het zien van de martelapparaten dankbaar zijn dat deze tijd voorbij is.

Ga naar de website van The Museum of Medieval Torture Instruments

Historie en populariteit

In de Middeleeuwen was foltering een straf die veel werd gebruikt bij mensen die misdaden hadden gepleegd. Deze misdaden varieerde van verkrachting en diefstal tot aan moord. De hoedanigheid van de straf was afhankelijk van het gepleegde misdrijf en de sociale status van het slachtoffer. The Museum of Medieval Torture Instruments is wellicht niet het eerste waar men aan denkt bij een gezellig dagje uit, maar het museum is bijzonder informatief en zeer verrassend. Het toont bezoekers hoe wreed er met elkaar werd omgegaan. Eenmaal buiten is men blij dat deze donkere eeuwen achter ons liggen. Iets om over na te denken. Het martelmuseum trekt jaarlijks vele belangstellenden uit binnen- en buitenland.

Locatie

The Museum of Medieval Torture Instruments is gelegen in onze hoofdstad Amsterdam in de provincie Noord-Holland. Het museum is prima te bereiken met eigen vervoer, hoewel parkeren in het centrum van Amsterdam behoorlijk aan de prijs is. Aangezien het martelmuseum op slechts 2 minuten loopafstand van het NS Station Centraal is gelegen, wordt reizen met het openbaar vervoer zeker aangeraden.

Programma / activiteiten

In The Museum of Medieval Torture Instruments ofwel het museum voor middeleeuwse martelwerktuigen dienen donkere gangen en kamers als decor. Het martelmuseum toont de geschiedenis van de menselijke wreedheid uit die tijd aan de hand van vele martelwerktuigen, wassen beelden tekeningen en foto’s. Het museum laat zien hoe slecht mensen in die periode met elkaar omgingen. De reis door het museum zal angstaanjagend zijn. Na een bezoek aan het martelmuseum is menigeen dankbaar niet in de Middeleeuwen te leven.

The Museum of Medieval Torture Instruments in Amsterdam leent zich prima voor vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes en volwassenen die in plaats van een middagje winkelen in de hoofdstad eens wat anders willen doen. Een middagje griezelen bijvoorbeeld.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling