Liefdesperikelen in de Kempen

De rups en de zweef zijn beroemd en berucht. Meitakken alom gevreesd en melkbussen met carbid volop in het nieuws. Maar wat heeft dit te maken met liefde of romantiek?

Kempenmuseum De Acht Zaligheden presenteert van 14 februari t/m 10 april de tentoonstelling Van Maneschijn tot Valentijn. De gebruiken, tradities en (eigen)aardigheden van de Kempische liefdesperikelen komen uitgebreid aan bod. Het ontmoeten, verliefd worden, verloven en trouwen in de Kempen heeft zich op geheel eigen wijze ontwikkeld de afgelopen eeuw. Bezemstelen, boerenkarren en bierkratten vormen samen een prachtig verhaal.

Rondom de tentoonstelling worden allerlei activiteiten georganiseerd. Eerder was er al de SMS Liefdesbattle – waarvan de winnaar op 14 februari bekend gemaakt is. Maar ook leerlingen van het Rythovius College zijn actief geweest met liefdesgedichten. Zij hebben deze verwerkt in kunstwerken en animaties die te zien zijn in het museum.

De gidsen van het museum zijn actief geweest met het opsnorren van allerlei sappige liefdesverhalen. Want wat gebeurde er nu juist als die Rups dicht ging? En wat vond de pastoor daarvan?

Deze verhalen zijn verwerkt in unieke rondleidingen die te boeken zijn voor groepen maar waar op 10 maart en 1 april individueel en gratis aan deelgenomen kan worden. U betaalt dan alleen entree.

Al met al reden genoeg om eens helemaal op te gaan in de Kempische liefdesperikelen in Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Voor meer informatie kijk op www.achtzaligheden.nl of bel: 0497 – 51 56 49.

Stats & tags


Eersel, Noord-Brabant, Nederland

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: 10:00u-17:00u
Dinsdag: 10:00u-17:00u
Woensdag: 10:00u-17:00u
Donderdag: 10:00u-17:00u
Vrijdag: 10:00u-17:00u
Zaterdag: 13:00u-17:00u
Zondag: 13:00u-17:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling