Introductie

Taman Indonesia is een kleinschalig Indonesisch dierenpark, waar vooral exotische dieren te bewonderen zijn. In dit dierenpark kunnen bezoekers kennismaken met zeldzame balispreeuwen, maar ook met de civetkat en kleine zoogdieren, zoals de beermarter. Het is een leuke belevenis om deze dieren in een bijzondere omgeving te ontmoeten. Na het bekijken van alle dieren kan er van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om gezellig op het terras met bamboe meubilair of in het Indische eethuisje plaats te nemen. Hier worden heerlijke Indische hapjes aangeboden of kan er naar keuze van een lunch worden genoten.

Ga naar de website van Taman Indonesia

Historie en populariteit

Het dierenpark Taman Indonesia is opgericht aan het einde van de jaren negentig door Henk Wareman en zijn vrouw. Het echtpaar is klein begonnen met het houden van exotische vogels in de tuin, maar dat is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte dierentuin. Tegenwoordig zijn er meer dan vijftig verschillende exotische vogelsoorten te bewonderen en een divers aantal Aziatische zoogdieren. Het dierenpark beschikt ook over een paalwoning, waar de leden van de stam Mentawai op West Sumatra nog altijd in leven. De zonen Diederik en Vincent, zijn verantwoordelijk geweest voor de bouw van de paalwoning. Het originele bouwmateriaal is daarvoor speciaal verscheept vanaf het Mentawai eiland. In de Saksische boerderij uit 1807 op het terrein is een Indisch eethuisje gevestigd, waar jaarlijks vele bezoekers kunnen genieten van de Indische hapjes en gerechten.

Locatie

Het dierenpark Taman Indonesia bevindt zich in het karakteristieke dorpje Kallenkote, dat bekend staat als een zogenaamd lintdorp. Het dorpje behoort tot de gemeente Steenwijkerland en is gelegen in de provincie Overijssel. Het park is met de auto prima te bereiken. Vanaf het treinstation Steenwijk rijdt de buslijn 235 richting Borger op werkdagen, maar de regiotaxi is eveneens beschikbaar.

Programma / activiteiten

Naast de vele exotische diersoorten die bezoekers kunnen bewonderen in Taman Indonesia, kan men hier ook deelnemen aan diverse activiteiten, zoals de Otter expeditie en exotisch snorren. Daarnaast organiseert het dierenpark diverse evenementen, variërend van de Oktober Kindermaand tot aan de kerstmarkt Pasar Natal, maar er kunnen ook leuke arrangementen geboekt worden.

Kinderen kunnen in het dierenpark terecht bij de verkleedhoek met Indonesische klederdracht en het Wayangtheater. Uiteraard is dit dierenpark eveneens een perfecte locatie voor het vieren van een verjaardagsfeestje, alsook voor bedrijfsuitjes. Starten met een jungle expeditie en afsluiten met een fantastische maaltijd. Maaltijd arrangementen worden al aangeboden voor groepen vanaf vijftien personen.

Stats & tags


Kallenkote, Overijssel, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling