Introductie

Wie een dagje wil genieten van prachtige subtropische flora hoeft niet langer meer het vliegtuig in te stappen om naar verre en warme oorden af te reizen. Want ook in ons eigen Zeeland, voor sommige Nederlanders nog steeds een fikse reis, maar allengs minder ver dan pak hem beet Brazilië, staat een subtropische tuin voorzien van allerlei soorten tropische gewassen. Dat Fort den Haak, zoals deze subtropische tuin heet, een kleurrijke bedoening is, zal niemand verbazen.

Ga naar de website van Subtropische Tuin Fort den Haak

Historie en populariteit

De eerste aanzet voor de aanleg van subtropische tuin in het Zeeuwse dorpje Vrouwenpolder werd gedaan in 1998. Het was de heer Talsa die in die tijd een perceel aankocht met de intentie te gaan experimenteren met subtropische planten en bomen. Toen na een krantenartikel de heer Talsma in contact kwam met een andere liefhebber van subtropische flora, de heer Uilenbroek, was de tuin echt geboren. En sinds die tijd is de tuin continu in ontwikkeling geweest. De aanleg van een berg, een vijver, een Italiaans trappenhuis, en uiteraard de zorg voor de talrijke subtropische planten en bomen, het leven in de tuin staat nooit stil. En daarmee biedt de tuin bij ieder bezoek weer een unieke, on-Nederlandse aanblik.

Locatie

Liefhebbers van natuur kunnen even buiten Vrouwenpolder ook genieten van echte Nederlandse natuur. Natuurgebied Oranjezoon biedt natuurliefhebbers een gevarieerd aanbod van brede stranden tot ondoordringbaar dennenbos en loofbos. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen hun hart ophalen in de Zeeuwse provinciehoofdstad Middelburg, dat een paar kilometer ten zuiden van Vrouwenpolder ligt. Door de enorme concentratie van Rijksmonumenten voelt een wandeling door het prachtige historische centrum van deze stad als een reis terug in de tijd.

Programma / activiteiten

Om de bezoekers nog beter te kunnen laten genieten van de kleurenpracht heeft Fort den Haak een aantal speciale arrangementen ontwikkeld, variërend van eenvoudige borrelgarnituren tot uitgebreide buffetten. Daarnaast worden er ook regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd in en om de tuinen. Raadpleeg de website voor de meest actuele agenda.

Stats & tags


Vrouwenpolder, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling