Introductie

Struisvogels zie je niet elke dag. Kom alles te weten over deze nieuwsgierige beesten tijdens een rondleiding of een arrangement bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Zeeland.

Ga naar de website van Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Historie en populariteit

Theo en Susanne de Bruijckere waren in 1997 met hun kinderen op vakantie in Drenthe toen ze langs een struisvogelboerderij reden. Ze besloten een kijkje te gaan nemen en het gezin was op slag verliefd. Thuis kwamen Theo en Susanne via hun dierenarts in contact met een struisvogelkenner. Het gezin werd steeds enthousiaster en besloot het avontuur aan te gaan. De eerste struisvogels werden in juli 1997 naar boerderij Monnikenwerve gehaald. De reacties van voorbijgangers waren zo leuk, dat het gezin besloot om de struisvogelboerderij te openen voor het publiek. De eerste bezoekers kwamen langs tijdens Pinksteren in 1998. De opening was een groot succes, want er kwamen dat weekend uiteindelijk een paar duizend mensen langs. Inmiddels is er een gezellige tearoom voor bezoekers, biedt het gezin verschillende arrangementen aan en wordt er vlees en lederwaren verkocht.

Locatie

Struisvogelboerderij Monnikenwerve ligt aan de Hogeweg in de vestingstad Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Omdat het nabijgelegen dorpje Hoofdplaat ook een Hogeweg kent, kunt u in uw navigatiesysteem het beste de postcode van de boerderij invoeren.

Programma / activiteiten

Wie een bezoekje brengt aan Struisvogelboerderij Monnikenwerve, komt alles te weten over struisvogels. Er worden regelmatig interessante rondleidingen gegeven over het terrein. Op de boerderij leven inmiddels meer dan 125 vogels. Na de rondleiding kunt u genieten van een kopje koffie met struisvogelcake in de tearoom, terwijl u uitkijkt op de wei. Ook kunt u op uw gemak rondsnuffelen in het winkeltje. Hier vindt u niet alleen documentatie over de bijzondere dieren, maar ook echt leer van struisvogelhuid. Groepen vanaf 20 personen kunnen arrangementen boeken met bijvoorbeeld een rondleiding, koffie of thee en struisvogelcake.

Stats & tags


Sluis, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling