Introductie

Geologie en archeologie voeren de boventoon in Streekmuseum Burgum in Friesland. Daarnaast is er ook een bijzondere collectie zilverwerk te zien afkomstig van Burgummer smeden, wordt er aandacht geschonken aan fotografie en krijgt de bezoeker een beeld van het leven en het werk van de ontwerper van de BM zeilboot, Hendrik Bulthuis, eigenlijk kapper, maar in zijn vrije tijd ook botenbouwer. Daarnaast deelt het Streekmuseum zijn onderkomen met de Volkssterrenwacht. Dus ook op het gebied van astrologie ga je hier wijzer weg dan dat je kwam.

Ga naar de website van Streekmuseum Volkssterrenwacht Burgum

Historie en populariteit

Het streekmuseum is ontstaan met als doel onderzoek te plegen naar de lokale geschiedenis van Tietjerksteradeel, de gemeente waar Burgum de hoofdplaats van is. En onder andere het resultaat van dit onderzoek wordt tentoongesteld in dit museum.

Locatie

In Burgum zelf is naast het streekmuseum niet zo heel veel spannends te beleven. Of het moet zijn dat je bij het realiseren van je kinderwens graag een beetje hulp krijgt van spirituele krachten. Een grote zwerfkei in het dorp is door de dorpelingen omgedoopt tot Poppestien, Fries voor Babysteen, vanwege het feit dat de zwerfkei fertiele krachten uitstraalt. Even ten westen ligt de Friese hoofdstad Leeuwarden, en daar is natuurlijk wel van alles te beleven. Met maar liefst 620 rijksmonumenten behoort Leeuwarden immers tot een van de meest bezienswaardige steden van Nederland. Tal van prachtige gebouwen, leuke winkeltjes, bijzondere musea en gezellige terrasjes maken van de Friese hoofdstad een meer dan aangename toeristische bestemming. Vertelt het streekmuseum van Burgum over de lokale historie, het Fries Museum heeft zijn werkgebied uitgebreid op provinciaal niveau. Met onder andere exposities over Mata Hari en Grote Pier. Andere musea zijn het Pier Pander Museum, Verzetsmuseum Friesland, Princessehof, het Natuurmuseum en het Historisch Centrum Leeuwarden.

Programma / activiteiten

De Volkssterrenwacht houdt organiseert wekelijks op vrijdagavond een publieksavond. Bij helder weer kan het publiek dankzij de telescopen van de Sterrenwacht maximaal genieten van de prachtige sterrenhemel. Het streekmuseum tenslotte organiseert naast de vaste exposities ook regelmatig wisselende tentoonstellingen. Raadpleeg de website voor de meest actuele informatie omtrent lopende en komende exposities.

Stats & tags


Burgum, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling