Introductie

Vanaf de watertoren van Axel kijk je prachtig uit over het Land van Axel. Dit oostelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen heeft verschilt wezenlijk van de rest van Zeeuws-Vlaanderen. Voor de reden hierachter moeten we terug tot in de periode van de Tachtigjarige Oorlog. Hoe de regio zich anders heeft ontwikkeld is te zien in het Streekmuseum Het Land van Axel in Axel. Onder andere de klederdracht, die in het museum uitgebreid aan bod komt, laat grote verschillen zien met die van de rest van het uiterste zuiden van Zeeland. Daarnaast kunnen bezoekers zich er een beeld vormen van de manier waarop er aan het einde van de negentiende eeuw gewoond werd. En ook de roerige geschiedenis van de vesting Axel komt uitvoerig aan bod.

Ga naar de website van Streekmuseum Het Land van Axel

Historie en populariteit

Streekmuseum Het Land van Axel bestaat sinds 1980 en komt voort uit een jarenlang streven van een groep enthousiastelingen om een vast onderkomen te vinden voor de uitgebreide cultuurhistorische collectie die door de jaren heen verzameld was.

Locatie

Het Streekmuseum is niet het enige museum in Axel. Een paar straten verderop staat namelijk het Witte’s Museum Fotografie en Radio. Hier vind je een uitgebreide collectie oude fototoestellen en radioapparatuur. En ook in de eerder genoemde watertoren is een ruimte ingericht waar exposities worden georganiseerd, waarbij vooral de natuur een prominente plek inneemt. De watertoren is eveneens te beklimmen. Een stevige klim overigens, maar zeker de moeite waard. Even ten oosten van Axel ligt het stadje Hulst, dat vooral bij onze zuiderburen bekend staat om zijn bourgondische karakter. Het historische centrum van de stad kenmerkt zich door de stadswallen met stadspoorten, de basiliek en het mooie zestiende-eeuwse stadhuis. Een prettig stadje om doorheen te struinen en een terrasje te pakken.

Programma / activiteiten

Streekmuseum Het Land van Axel is geopend vanaf april tot november op woensdag tot en met zaterdag. Voor exacte openingstijden en andere bezoekersinformatie kun je de website van het museum raadplegen.

Stats & tags


Axel, Zeeland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling