Introductie

In Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt broeden van april tot in oktober de ooievaars. Bezoekers komen alles van deze dieren te weten en worden door een gids over het 5 hectare grote terrein rondgeleid. Er wordt aandacht besteed aan het gedrag van de deze langpotige vogels en met een beetje geluk kan men een glimp van de ooievaars en hun jongen opvangen. Daarnaast kan men hier een bijenstal met bijenkasten bekijken, een kijkhut over de vogelplas bezichtigen en een kijkje nemen bij de mooie grienden met tal van vogelsoorten en het knuppelpad langs het rietmoeras. Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt biedt naast gezelligheid en ontspanning eveneens educatie.

Ga naar de website van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt

Historie en populariteit

De ooievaar was in de vorige eeuw, eind jaren zestig, vrijwel geheel verdwenen uit Nederland. Om deze vogels te behouden kocht de Vogelbescherming in 1969 het terrein ‘ooievaarsdorp’ voor het fokken van de langpotigen. Het doel werd bereikt, want na 30 jaar waren er in Nederland meer dan duizend ooievaars. In 1999 werd het dorp omgevormd tot Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt.

Locatie

Jaarlijks mag het streekcentrum vele bezoekers verwelkomen. Niet alleen bezoekers die een kijkje willen nemen bij de vogels, maar ook natuurliefhebbers komen hier graag.

Programma / activiteiten

Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt is gelegen in het dorp Groot-Ammers, gemeente Liesveld, provincie Zuid Holland. Met de auto is het streekcentrum goed te bereiken en parkeren is gratis.

Bij Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt kunnen bezoekers onder begeleiding van een gids het centrum bezoeken. Tijdens de rondleiding komt men alles over zowel de langpotige vogels, als over de streek te weten. Er wordt verteld over het gedrag, het leefgebied en waarom de gebieden de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard zo bijzonder zijn. Op het streekcentrum staan bijenkasten, waarvan er één als bijenobservatiekast dient. Daarnaast beschikt het centrum over een streekwinkeltje, waar diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar zijn.

Het streekcentrum biedt eveneens diverse arrangementen. Zo kan men kiezen voor een rondleiding in combinatie met een barbecue of buffet. Dit maakt het centrum een uitermate geschikte locatie voor het vieren van een feestje. En bovendien geeft Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt ook workshops, waaronder wilgentenen vlechten.

Stats & tags


Groot-Ammers, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling