Introductie

Een bezoekje aan het Museum van Stichting Stoomtrein Goes-Borsele, in combinatie met een gezellig ritje in een authentieke stoomtrein, staat garant voor een leuk middagje uit met het hele gezin. Jong en oud kan genieten van een mooie treinrit en de bijzondere stukken bewonderen die in de loop der jaren zijn verzameld en gerestaureerd. De echte oude Stoomtrein Goes-Borsele neemt bezoekers mee terug in de tijd, langs oude, kleine stationnetjes en attracties.

Ga naar de website van Stoomtrein Goes-Borsele

Historie en populariteit

De Stichting Stoomtrein Goes-Borsele houdt zich al sinds 1971 bezig met het verzamelen en restaureren van stoom- en dieseltreinen. Doel van de Stichting is het behouden en mobiel houden van dit spoorwegerfgoed. Dankzij het groeien van de collectie werd een openluchtmuseum ontwikkeld en om het geheel nog aantrekkelijker te maken voor de treinreizigers, werden diverse kleine attracties voor de bezoekers geëxploiteerd. Dankzij de welwillende hulp van vrijwilligers en gulle giften kunnen veel projecten in eigen beheer worden uitgevoerd en kan het museum blijven bestaan. En met groot succes, want Stichting Stoomtrein Goes-Borsele mag jaarlijks vele bezoekers verwelkomen.

Locatie

Stoomtrein Goes-Borsele neemt bezoekers mee door het prachtige landschap van Zeeland. Het beste kan men opstappen in Goes. Er is voldoende parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de Albert Plesmanweg, op industrieterrein De Poel I, wat op een klein stukje wandelen van het museum vandaan ligt. Het terrein van Stoomtrein Goes-Borsele ligt op loopafstand van het NS-station in Goes.

Programma / activiteiten

De Stichting Stoomtrein Goes-Borsele is in het bezit van een waardevolle collectie oud spoorwegmaterieel. De uitgebreide collectie bestaat uit onder andere diverse stoom- en dieseltreinen, oude rijtuigen, railbussen, goederen- en ketelwagens en kleinere verzamelingen zoals gereedschappen en treinkaartjes. Maar de Stichting heeft nog veel meer te bieden. Tijdens een treinrit van Goes naar Hoedekenskerke worden bezoekers naar gezellige stationnetjes gebracht op de meest pittoreske locaties en kan er een tussenstop gemaakt worden bij diverse bezienswaardigheden en leuke attracties. Ondertussen geniet men in de authentieke locomotief van de sfeer van de jaren dertig.

Jaarlijks worden er verschillende themadagen en evenementen georganiseerd zoals de Kerstexpres, de Nachttrein en Stoompluimen in de Pluimweide. Ook zijn er speciale arrangementen samengesteld, waarbij bijvoorbeeld een ritje in de trein met een wandeltocht gecombineerd kan worden. Voor exclusieve feestjes, zoals een huwelijk, kan de trein afgehuurd worden. Voor kinderen is er een speciale speurtocht samengesteld. Onder begeleiding van Oom Stein van de Stoomtrein worden kinderen tijdens een leerzame tocht over het hele terrein rondgeleid. In de “Goederenloods” uit 1876, maar ook op andere plekken langs het traject, vindt met diverse eetgelegenheden. Bij het eindstation in Hoedekenskerke zijn een speeltuin, modelspoor en zelfs een snoepwinkeltje te vinden. Stoomtrein Goes-Borsele volgt het spoor van nostalgie.

Stats & tags


Goes, Zeeland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling